Afyon Zafer Lions Kulübü yöneticileri Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler. Yaklaşık üç yıl süren bir çalışmanın ardından 31 Ekim 2021 tarihinden itibaren, ülke genelinden pek çok lion’un da katılımıyla görkemli bir Charter gecesiyle Zafer Lions Kulübü’nün kurulduğunu belirten Afyon Zafer Lions Kulübü Başkanı Hülya Özbek, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
Afyon Zafer Lions Kulübü Başkanı Hülya Özbek, Kulüp sekreteri Murat Çelikbaş, Hizmet Komitesi Koordinatörü Semih Yüksel ve gazeteci Zafer Murat Çakır’dan oluşan heyeti, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt ile yönetim kurulu üyeleri İsmail Akar, Ömer Yelçi, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç konuk ettiler.

18 AKTİF ÜYE VAR
Afyon’da 15 yıl önce 3 lions kulübü varken, üye sirkülasyonu nedeniyle bu kulüplerin kapandığını, şemdi Afyon Zafer Lİons Kulübü bünyesinde 18 aktif üye bulunduğunu belirten Kulüp Başkanı Hülye Özbek, “Kasım ayı itibarıyla dernek çalışmalarına başladık. Ayda iki kez toplantı yapan kulübümüz; yerel esnafı desteklemek amacıyla toplantılardan birini konaklarda veya Frig Bölgesindeki küçük kafelerde yaptık. İlk aktivitemiz olan ‘’yılın öğretmeni’’ seçimiyle bağlı bulunduğumuz bölgede; 26 kulüp arasından ‘’yılın öğretmeni’’ ödülünü Afyon Zafer Lions Kulübü ve Murat Türköz öğretmenimiz aldı” dedi.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN PROJESİ

Soğuk kış günlerinde ‘’Çocuklar Üşümesin’’ sloganıyla başladıkları kampanya kısa sürede projeye dönüştüğünü belirten Başkan Özbek, “Bursa ve İstanbul kulüpleri projeyi benimsedi ve bölgelerinde uygulamaya başladılar. Bu kampanya ile kulüpler arası dayanışmaya öncülük etmiş olduk” dedi.

HER BİR KÖY ZİYARETİ
Aktivitelerini ulaşımı zor, destek alamayan köylerde yapmayı tercih etiklerini belirten Afyon Zafer Lions Kulübü yöneticileri, “Her ay bir köyü ziyaret ediyoruz. Şu ana kadar 4 ayda, 4 köyde hizmet verdik. Bazı köylere gelen talep doğrultusunda tekrar tekrar gidiyoruz. Okuyan çocuklara kaban, bot, atkı bere, okullarına kitaplar, zeka oyunları, oyuncaklar götürüyoruz. Kütüphaneler yapıyoruz” dediler.

FRİGYA KÖYLERİ...
 Vali Gökmen Çiçek’in turizm merkezi haline getirdiği bölge olan,  Frig Vadisi’ndeki köyleri tercih ettiklerini belirten Başkan Özbek, “Çocukların eğitimi noktasında; köy öğretmenleri ile birlikte ön çalışmalar yaparak gereken desteği planlamalar doğrultusunda temin ediyoruz. Bu konuda Afyon halkı, ilimizdeki dernekler de katkı veriyorlar. Ulaşımı zor olan bazı köylerde, sağlık konusunda da destek veriyoruz. Doktor, diyetisyen, eczacı olan kulüp üyelerinin gözetiminde sağlık taramaları yapıp,  diyabetli hastalara beslenme protokolleri hazırlıyoruz. Köy halkından yoğurt, peynir, ekmek, yumurta vs satın alarak ürünlerini pazarlamalarına destek oluyoruz. Yardım malzemesi götürmek yerine, ürettiklerini satın almayı tercih ederek ekonomilerine katkıda buluyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR ÇİÇEK AÇSIN
 Baharın gelmesiyle birlikte ‘’Çocuklar Çiçek Açsın’’ sloganıyla yollarına devam ettiklerini söyleyen Afyon Zafer Lions Kulübü Başkanı Hülya Özbek sosyal medya ve basın kanalıyla pek çok köyden davetler almaya başladıklarını dile getirerek; “Köylerimizi sıralamaya alıyoruz,  imkanlarımız ölçüsünde hepsine gitmeye gayret ediyoruz. Çocuklar ve Kadınlar önceliğimiz. Mutlu çocuklar, fiziksel ve duygusal şiddetten korunmuş kadınlar görmek en büyük arzumuz. Köylerde çalışmak, çocukların yüzünde tebessüme şahit olmak, onları sevindirmek, coşku ve heyecanlarına tanık olmak bizleri de çok mutlu ediyor. Tüm dünya lionları gibi, artık Afyon’da da ‘’Hizmet Ediyoruz’’. Türk Lionsu’nun önderliğinde kurulan vakıflar, büyük projeler memleketimizde de kurulsun istiyoruz. Türk Böbrek Vakfı, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Altı Nokta Körler Vakfı, Göz Nurunu Koruma Vakfı, Türk Kalp Vakfı, Lions Diyabet Vakfı, Koruncuk Çocuk Vakfı, Alzheimer Konuk evi, Onkoloji çocuk evi gibi projelerin, şehrimizde de olması için araştırmalarımıza başladık” dedi.