Ancak Afyonkarahisar Valiliği, saat 18.30’da tüm basın mensuplarına bir açıklama göndererek, saat 19.30’da Kurtuluş Caddesi’ndeki Arkeoloji Müzesi önünde önemli bir basın açıklaması yapılacağını duyurmuştu. 

HERKESİN GÖZÜ BU AÇIKLAMAYA ÇEVRİLMİŞTİ

Bu açıklama sonrası herkes önemli olan bu açıklamanın ne olduğunu merak etmeye başladı. Saat 19.30’da müze içinde gerçekleşen açıklamada Vali Gökmen Çiçek, ‘önemli’ olarak duyurulan açıklamayı yaptı. Açıklamada  Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te hazır bulundu.

HEYECANIMIZI AFYON HALKIYLA PAYLAŞMAK İSTEDİK

Vali Gökmen Çiçek, ‘önemli’ denilerek duyurulan gelişmenin 1700 yıllık Kybele heykelinin Afyonkarahisar’da olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Bugün Afyon için önemli bir gün. Bir sene önce ülkemize diplomasi çalışmasıyla gelmesi sağlanan Kybele heykelimiz çıktığı topraklara, yapıldığı yere geri döndü. Biz bunun sevincini yaşıyoruz. Bu mutluluğu bütün halkımızla paylaşmak istedik. 58 santim boyunda olan heykelimiz Çavdarlı Köyü’nden çıkarıldığı ve bu topraklardan götürüldüğü biliniyor. Bugün tekrar üretildiği topraklara gelmesi bizleri çok memnun ediyor. Gizemli Şehir Afyon diye ifade ediyoruz. Afyon’un her köşesinde inanılmaz yapılar ortaya çıkıyor. Bu heykelin asıl ait olduğu yerde olması bizi çok mutlu ediyor.

YENİ MÜZE 2022 HAZİRAN’DA AÇILACAK

Türkiye’nin en büyük 2’nci müzesi biliyorsunuz Afyonkarahisar’da inşa ediliyor. Bu heykelimiz orada sergilenecek. Müze ne zaman bitecek deniliyor. Hedefimiz 2022’nin Haziran ayına kalmadan müzemize geçmiş olacağız. Türkiye’nin en büyük 2’nci müzesinde heykelimiz sergilenecek. Ben herkese teşekkür ediyorum. >>NAİL AZBAY'IN HABERİ.