Afyon’un markası Türkiye’nin en yüksek mineralli maden suyu oldu.  Kızılay Maden Suyu Brüksel’de Avrupalı gurmelerden tam not alarak 2020 ITQI Üstün Lezzet Ödüllerine layık görüldü.

KIZILAY MADEN SUYUNUN HİKAYESİ

Osmanlı döneminde şişelenerek eczanelerde şifa için satışa sunulduğu tarihi belgelerde geçen, 1926 yılından bu yana ise Kızılay’a gelir getirmesi amacıyla kullanılan Kızılay Afyonkarahisar maden suyu, son yapılan analizlere göre sağlık açısından faydalı minerallerce zengin doğal maden suyu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Benzer şekilde Kızılay Erzincan Mineralli Su Fabrikası tarafından işlenen maden suyu da testlerden başarıyla çıktı.

Afyon ve Erzincan’daki fabrikalarında yıllık 1 milyar 100 milyon şişe maden suyu üretimiyle pazar liderliğini elinde bulunduran, satışlardan elde ettiği gelirle ihtiyaç sahiplerine destek sağlayan ve bu yönüyle dünyanın iyilik dağıtan nadir işletmelerinden birine sahip olan Kızılay, Türkiye’nin mineral zengini sularını dünyaya da taşıyor.

Yakın ve uzak birçok ülkede yeni tasarım şişeleriyle yerini alan Kızılay maden suları, ürün çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor, sektöre öncülük ediyor.

Tüm süreç kontrol altında

Sağlık üzerindeki olumlu etkisi yüzyıllardır bilinen Kızılay maden suyu, her yıl Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında çeşitli testlerden geçiriliyor. Kaynağından başlayıp tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm süreci kontrol altında tutan Kızılay, yapılan testlerle de doğal ve sağlıklı maden suyu ürettiğini kanıtlıyor.

Kızılay maden suyunu, diğer birçok markadan ayıran en büyük özelliğinin kimyasal prosese tabi tutulan soda olmadığını, doğal mineralli maden suyu olduğunu Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da her platformda dile getiriyor. “Afyon Karahisarlı maden suyunun kaynağından çıktığı doğallığı ile Frigyalılardan bugüne bilinen ve tüketilen dünyanın en eski ve meşhur mineralli suyudur. Abdulhamit Han’ın vakfiyesi olan kaynak suyu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kızılay’a tahsis edildi” diyerek hatırlatan Kınık, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli maden sularından biri olan Kızılay madensuyunun her yaştan insanın rahatlıkla tüketebileceği tavsiyesinde de bulunuyor.