Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği,  Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisine yeni yapılacak olan lot alanları, Biyometanizasyon Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi ve Elektrikten Enerji Üretim Sistemi için düğmeye bastı.

İhaleyi kazanan Mas1 Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim A.Ş. firma yetkilileri, Çevre Hizmetleri Birlik Başkanı Mehmet ZEYBEK başkanlığında, Birlik Encümen üyelerine ve Kontrol Komisyonuna yapılacak olan tesisler hakkında görsel sunum eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu. 

100 MİLYON LİRALIK YATIRIM...

            Yeni yapılacak olan tesislerin Afyonkarahisar’a çok büyük katkılarının olacağını söyleyen Başkan Zeybek, 100 milyon liralık dev yatırım hakkında bilgi verdi. Yatırımın çevreye verdiğimiz değer açısından şu anda çalışmakta olan ve Türkiye’de parmakla gösterilen Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisimizi daha da geliştirerek Afyonkarahisar’ın çöpünü son teknolojiyle elektriğe ve enerjiye çevireceklerini aktaran Başkan Zeybek, böyle tesislerin temiz bir dünya için daha fazla artması gerektiğini ve Afyonkarahisar olarak örnek bir tesise sahip olduklarını ifade ederek  tesisin Afyonkarahisar halkına hayırlara vesile olmasını temenni etti.