AK Partili Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Ali Özkaya ile birlikte AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’u ziyaret etti. Ziyaretten sonra konuşan Milletvekili Ali Özkaya Ticaret Borsası’nın yerinin üniversiteye devir edileceğini duyurdu. Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı’da ziyarette yer alan isimdi.

MİLLİ EMLAK TARİHİNDE BİR İLK OLACAK

Milli Emlak Genel Müdürü Büyükuzun ile yapılan ziyaret kapsamında Ticaret Borsasına ait mevcut yerin Üniversite’ye devredilerek, bir başka alanında Ticaret Borsası’na verileceğini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Trampa denilen yöntem ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarihinde bir ilki Afyonkarahisar’da gerçekleştiriyoruz. İnşallah Ticaret Borsası’nın mevcut alanında Üniversitemiz çok güzel işleri hayata geçirecek. Bu devir işleminin Rektörlüğümüze, ATB Meclis Başkanı Fahrettin Bey ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler nezdinde Afyon Ticaret Borsası paydaşları ile şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi

55 BİN METREKARELİK ALAN DEVİR EDİLİYOR

Afyon Postası olarak konuyu ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’e sorduk. Mühsürler, “Konu doğru. Afyon’un menfaatine atılacak bir adım. 55 bin metrekarelik alan ve içerindeki binalarımızı üniversitemize devir ediyoruz. Bizde hemen yan taraftaki ATSO’ya doğru olan alana geçeceğiz. Burası 25 bin metrekarelik bir alan. Üniversitemiz burayı fakülte yapacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi

EMİRDAĞ’A HÜKÜMET KONAĞI GELİYOR

Emirdağ ile alakalı konularında gündemlerinde geniş yer aldığını kaydeden Milletvekili Özkaya, “Emirdağ için her türlü hayırlı çalışmanın en büyük destekçisiyiz, Gurbetin Başkenti için ne yapsak azdır” dedi. Emirdağ ilçesine çok güzel bir Hükümet Konağı yapılacağını ifade milletvekili Özkaya, “Kaymakamlık binamızın yapımı ile ilgili ihale süreçleri devam ediyor, İnşallah kısa sürede sonuçlanacak. Mevcut Kaymakamlık binamızın bulunduğu alanın trampa yöntemiyle Emirdağ belediyemize verilmesi için süreci başlattık. Sürecin neticesinde Kaymakamlık binasının bulunduğu alanı da içerisine alan muhteşem bir meydanı Emirdağ halkının hizmetine Belediyemiz aracılığı ile sunmuş olacağız” dedi.

BOLVADİN’DE TARIMA DAYALI İHTİSAS SANAYİ…

Afyonkarahisar’ın kadim ilçesi Bolvadin ile alakalı birçok konunun da masaya ziyarette masaya yatırıldığını ifade Milletvekili Özkaya, “Kadim Kent Bolvadin ilçemiz için dün olduğu gibi bugünde her türlü desteği sunarak, halkımızın hayrına işlerin teşvikçisi oluyoruz. Sorunların çözümü için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Milli Emlak Genel Müdürümüzü ziyaretimiz esnasında Bolvadin Belediyemizin önemli bir sorunu olan, Tarıma dayalı İhtisas Sanayi Bölgesinde, Milli Emlak tarafından Belediyeye çıkarılan ecri misirin daha doğru ve düşük hesaplanması ve burada yaşanan haksızlığın giderilmesi gerektiğini görüşerek, olumlu bir netice aldık. Ayrıca yine hızlı bir şekilde Bolvadin’in tarıma dayalı ihtisas sanayinin bir an önce bitirilmesi için süreçleri takip edeceğiz. Yine Bolvadin ilçemizde mevcut hastanenin yanındaki alanın AFSÜ’ye tahsis edilmesini görüştük. İnşallah buradaki 7-8 bin metrelik alan AFSÜ’ye tahsis edilerek, burada Bolvadin Sağlık Meslek Yüksekokulu ve diğer bölümler için Kadim Kent Bolvadin’e yakışır bir binayı üniversitemiz vasıtası ile yapacağız” dedi. Milletvekili Özkaya açıklamasında son olarak, “Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun beye, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Beye teşekkür ediyor, ve bu imkanları bizlere sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum” dedi.