Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye bölgesinde araç kazası sonucu şehit düşen P. Uzm. Onb. Mustafa Akkaya memleketi İscehisar ilçesi Karaağaç Köyü’nde dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Burcu Köksal, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk,  Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş, İscehisar Kaymakam V. Uğur Kapar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Suriye Bölgesinde aracın çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen P. Uzm. Onb. Mustafa Akkaya son görev için babaocağına getirildi. Babaocağında helallik alınmasının ardından köy meydanında düzenlenen cenaze namazı programında öncelikle şehidimizin özgeçmişi okundu. İkindi namazını müteakiben köy meydanında şehit Akkaya için cenaze namazı kılındı, ardından helallik alındı.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun ettiği dualar sonrasında şehit P. Uzm. Onb. Mustafa Akkaya defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü. Burada Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı şehidin babasına Türk Bayrağını teslim etti.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualar sonrası şehidimizin naaşı toprağa verildi. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.