Sebzeciler ve Meyveciler Odası’nın genel Kurulu Fuar Düğün Salonları’nda gerçekleşiyor. Genel Kurulda mevcut Başkan Veysel Gök yeniden aday. Veysel Gök’ün karşısında ise şu isimler aday: Ergül Aykın, Ömer Akçeken.

Olağan Genel Kurulda ilk olarak Divan Başkanı seçildi. Divan Başkanlığına ESOB Başkanı Abdülkadir Konak seçildi. 

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN SÖZ VERİYORUM

Genel Kurulda Beyaz Listenin sahibi Ömer Akçeken ilk konuşmayı yaparak özetle şunları söyledi:  “Bu süreçte plan ve projelerimiz var. Belediye Başkanımızın Mehmet Zeybek ile yaptığımız istişarelerle çalışacağım söz veriyorum Bu arada seçim sürecinde ve sonunda dinleyip araştırıp sizlerin sıkıntılarını dinleyip hepsini çözmeye söz veriyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Diğer aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fazla konuşmaya gerek yok”

YEMİN EDİYORUM

Daha sonra ise Sarı Listenin Başkan Adayı Ergül Aykın şunları söyledi: “Bizler yeni değil yeniden adayız. Hizmet için buradayı.z Hiç kimse ile dargın değiliz. Sizlere daha iyi hizmet için buradayız. Kardeşlerim esnafımızın ekmeği ile ilgili olmayan vaatlerimiz olmayacak. Esnafımızın çalışan pazarlara ve daha sonra çalışan tezgahlara ihtiyacı vardır. Daha sonra vergi hal çıkışı kredi kolaylığına ve yakın samimiyete ihtiyacı var. Bizler araya adam koymadan direkt sizlerin sıkıntılarını ihtiyaçlarını gerek federasyonda gerek birlikte gerek belediyelerde birebir şahsım adına sorunları çözmek için yemin ediyorum”

SEÇİM DÖNEMİNDE İFTARA ATTILAR

Daha sonra mevcut başkan Veysel Gök kürsüye geldi ve özetle şunları söyledi: “Sahalarda yalanlar iftiralar bizim mesleğimize yakışır mı? Aslı olmayan iftiralar yakışır mı? Aslolan ahireti kazanmaktır. Yalanlarla dolanlarla seçim çalışması sonrası başkanlığı kazansanız bu neye yarar. Bizler kardeşiz. Camimiz kitabımız bir. Seçim meydanlarında bu şekilde hareket ederek neyi kazanabiliriz? Bize ne vaat edebilirsin. Başımıza ne gelirse gönlümüzün halindendir. Bütün müminler kardeştir. Bizlerde kardeşiz. Sonuç ne olursa olsun rabbim hayırlısını versin. Kazanan esnafımız olsun. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Davul çalmaya devam edenler var. Lakin görünen köy kılavuz istemez. Sözlerimiz Hz. Ömer’in sözü ile bitiriyorum. “Dürüstlük pahalı elbisedir. Her insanda bulunamaz”

Genel kurulda konuşmalar sona erdi. Şimdi seçimlere geçildi. Seçim sonucu akşam 5'de belli olacak. Afyon Postası seçim sonuçlarını anında okuyucuları ile paylaşacak.