Afyonkarahisar Belediyesi’nin her ay basıp dağıttığı gazetenin tasarruf tedbirlerine uymadığını anlatan haberimizden sonra belediyeden “Kamuoyuna Duyuru” başlığı ile bir açıklama geldi. 

Söz konusu açıklamada Afyonkarahisar’ın en çok takip edilen, ayda 1 milyonu aşan görüntülemeleri ile halkın sesi olan Afyon Postası’na hitaben “sözde haber sitesi”, “fitne ve fesat haberciliği” gibi bir devlet kurumuna yakışmayan ifadeler görmekten derin üzüntü duyduk.

Ne yazıkki belediye gibi bir devlet kurumunun resmi internet ve sosyal medya hesaplarından yaptığı bu tür açıklamalar, Afyonkarahisar Belediyesi’nin kurumsal yapısına zarar verdiğini, her defasında tekrar ettikleri “Gönül Belediyeciliğinin” sadece sözde kaldığını ortaya koymaktadır.  

Bu yüzden Afyonkarahisar Belediyesi’ni yöneten kadronun kendisine çeki düzen vermesini, devlet adabıyla hareket etmelerini, oturdukları makamın ağırlığına yakışır davranış sergilemelerini bekliyoruz. 

Söz konusu ihalenin yıl başında yapıldığını ve kanunen bir engel olmadığını yine bu açıklamadan okuduk. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı tasarruf genelgesinin yayınladığı tarihten 3 ay içerisinde daha önce izin alınan iş ve işlemler için dahi izin alınması gerektiği ifade ediliyor. 

Kamuoyu adına edeplice soruyoruz, bu izin alındı mı? Alındı ise ne zaman alındı? 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin yöneticilerinden edepli bir açıklama bekliyoruz, kendilerini “Gönül Belediyeciliğine” uygun hareket etmeye davet ediyoruz. 

Bizleri hakaret ve küfürlerle yıldıramazsınız.

Korkmadan yılmadan kamu görevi olan gazeteciliğimizi yapmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla…