İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden tatbikat ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

2020 yılındaki “Afete Hazır Türkiye”, 2021 yılındaki “Afet Eğitim Yılı” projeleri ile verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla, 2022 yılı "Tatbikatlar Yılı" olarak ilan edilmesi ile birlikte tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de tatbikatlar gerçekleştirilmektedir. 

Geçen ay eş zamanlı olarak ilimizdeki tüm okullarda yapılan Deprem Anı ve Tahliye ve Yangın Tatbikatını muhtarlarımız ile birlikte site, apartmanlarda da icra ediyoruz. 

Bugün Mecidiye Mahallemizde Muhtar Deniz Özcan'ın da katılımı ile 6 apartmanda, tüm apartman sakinlerinin katılımı ile Deprem Anı ve Tahliye ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirdik.

Toplumun her katmanında afet farkındalık oluşturmak için bu tür tatbikatlarımız devam edecek olup, her mahallede muhtarlarımız ile işbirliği halinde site, apartman deprem anı, tahliye ve yangın tatbikatları icra edilmeye devam edilecektir.