Tarihi Afyon Lisesi’nin 125 yaşında olduğunu belirten Okul Müdürü Turgay Bingül, “Okulumuz iki Cumhurbaşkanı, sayısız devlet adamı, asker ve sanatçı yetiştirmiş bir okul. Ülkemizdeki en eski liseler arasında 33’ncü sırada yer alıyor. Ben de Afyon Lisesi mezunuyum. Mezun olduğum okulda müdür olarak çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Geçtiğimiz yıl nitelikli okullar arasına girdik. Bu özelliğimizle bölgede tekiz” diye konuştu.

“Okulda iki müzemiz var”

Afyon Lisesi’nde iki müze bulunduğunu belirten Bingül, “Hem okul tarihi müzemiz hem de İl Eğitim Tarihi Müzesi okulumuz içerisinde yer alıyor. Müzelerimizi birçok okul mezunumuz ve vatandaşlar ziyaret ediyor. Gelen ziyaretçiler anılarına dönmüş oluyorlar. Dileyen herkes mesai saatleri içerinde okulumuza gelerek müzelerimizi ziyaret edebilirler” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Ulusal Münazara Yarışması düzenlenecek”

13-14 Nisan tarihlerinde Afyon Lisesi’nin ev sahipliğinde Ulusal Münazara Yarışması düzenleyeceği bilgisini aktaran Bingül, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.