3. ULUSLARARASI GASTROAFYON TURİZM VE LEZZET FESTİVALİ

ETKİNLİK PROGRAMI

1 .GÜN - 14.10.2021 / PERŞEMBE ;

Saat 09.00 : STANT HAZIRLIK / MİSAFİR KAYIT YAPILMASI / YAKA KARTLARI TESLİMİ

Saat 10.00 : “AÇILIŞ KORTEJİ” – Festival Alanına kadar Protokol ve Katılımcıların Yürüyüşü

Saat 10.00 : “LİSELER ARASI YEMEK YARIŞMASI” / Kayıt Başlangıcı

Saat 10.30 : AÇILIŞ PROGRAMI

• Afyonlu Şeflerin Show Sunum Gösterileri

• Yurt Dışı Misafir ve Ulusal Katılımcıların takdimi

• Görsel Sanatlar / Mehteran, Folklor Oyunları, Efe’ler gösteri, Semazen

• PROTOKOL KONUŞMALARI ;

Hamza KALKAN – Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı

Zeki AÇIKÖZ – Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı

Veli OĞUZ – Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ – Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü

Mehmet ZEYBEK – Afyonkarahisar Belediye Başkanı

Gökmen ÇİÇEK – Afyonkarahisar Valisi

Saat 11.00 : “YILDIZLAR YEMEK YARIŞMASI” / ( PROTOKOL )

Saat 12.00 : “EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI” / Ana Yemek Sunumları ve Jüri

Değerlendirmesi

• Protokolün Stantları Ziyareti

• Afyonkarahisar Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisinin Gezilmesi

• Afyonkarahisar Yemekleri Fotoğraf Sergisi gezilmesi..

Saat 13.00 : Yemek Arası

• Misafirlere Öğle Yemeği İkramı / Afyon Mutfağından Lezzetler;

• Aşure Dağıtımı / 40 Kazan Afyon Yemekleri Show / Dana Çevirme Gösterisi / Profiterol

Şelalesi Gösterisi / Frig Vadisi Görseli El Sanatları Gösterisi / 100 kg. Lokumdan Türk

Bayrağı Gösterisi / Çeşitli Gastro Show / TAFED Milli Takımı Görsel Show / Sucuk Döner Show 

Saat 14.00 : Panel / Söyleşi : “MARKA ŞEHİR ; UNESCO GASTRONOMİ ŞEHRİ”

Moderatör : Prof.Dr. İSA SAĞBAŞ – AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı

• Mehmet ZEYBEK – Afyonkarahisar Belediye Başkanı

• Fatma ŞAHİN – Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı

• Dr. Lütfü SAVAŞ – Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Saat 14.45 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Sakala çarpan Çorba

Saat 15.00 : Panel / Söyleşi : “ŞEHİR MARKALAŞMASI ve KALKINMADA

GASTRONOMİ ETKİSİ”

Moderatör : Veli OĞUZ – Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

• Dr. Burhan AKYILMAZ - İpek Yolu Kalkınma Ajansı – Gaziantep

• Oğuz ALİBEKİROĞLU - Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

• Abdullah GÜÇ – Güney Marmara Kalkınma Ajansı

• Savaş ÜLGER - Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

• Oktay GÜVEN - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

Saat 15.45 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışması / Lokum üretimi

Saat 16.30 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışması / Haşhaşlı Bulgur Pilavı

Saat 17.00 : Ödül Töreni

Saat 18:00 : Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni

2 .GÜN - 15.10.2021 / CUMA ;

Saat 08.30 : Üniversiteler Arası Yemek Yarışmaları - Kayıt Başlangıcı

Saat 10.30 : Panel / Söyleşi : “COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ ETKİSİ”

• Hüsnü SERTESER - Afyonkarahisar Ticaret Odası Bşk.

• Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU – YÜCİTA / Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretli Ürünler Derneği Başkanı

• Birol ULUŞAN - METRO CC - Ürün Geliştirme Md.

• Vedat BAŞARAN - Danışman Şef:

• Mine ATAMAN – Uzman / Yemek Yazarı

Saat 11.30 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Çullama Köfte

Saat 12.30 : “EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI” / Hamur İşleri Sunumları ve Jüri

Değerlendirmesi

Saat 13.00 : Yemek Arası

• Protokol Yemeği

• Misafirlere Öğle Yemeği İkramı / Afyon Mutfağından Lezzetler; 40 Kazan Afyon Yemekleri

Show / Haşhaşlı Lokma Dağıtımı /Etli Pilav İkramı / Frig Vadisi Görseli El Sanatları Gösterisi

/Çeşitli Gastro Show / TAFED Milli Takımı Görsel Show / Lokum Show

Saat 14.00 : Panel / Söyleşi : “KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YÖRESEL MUTFAK ve

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN KULLANIMI”

Moderatör : ; Z. Haldun TÜZEL / Yemek Yazarı-Gurme

• Exc.Chef Zeki AÇIKÖZ – Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı

• Exc.Chef Hüseyin ALKİN - NG Afyon Oteli Mutfak Şefi

• Exc.Chef Recep YÜKSEL - Rixos Sungate Mutfak Şefi

• Exc.Chef Melda Farimaz - Şans Restoran Mutfak Şefi

Saat 14.45 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Afyon Kebabı

Saat 15.15 : Panel / Söyleşi : “MEVLEVİ MUTFAĞI – UYGULAMALI ANLATIM”

• Prof. Dr. Arif BİLGİN – Sakarya Üniversitesi

• Nevin HALICI – Gurme / Yemek Yazarı

• Hasan ÖZPINAR – Afyonkarahisar Belediyesi Mevlevihane Müzesi Sorumlusu

Saat 16.00 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Afyon Kebabı

Saat 16.45 : GASTRO SHOW : “ CÜNEYT ASAN “ / ET ‘e DAİR HER ŞEY..

Günaydın Et Restoranları Sahibi

Saat 17.00 : ÖDÜL TÖRENİ ..

3 .GÜN - 16.10.2021 / CUMARTESİ ;

Saat 08.30 : “ÇOCUKLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI” – Kayıt Başlangıç

Saat 10.30 : Panel / Söyleşi: “UNESCO / GASTRONOMİ ŞEHİRLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”

Moderatör : İHSAN AKAR / Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

• Tolga KORUCU – UNESCO Türkiye Milli Komitesi Genel Sekreter Yrd. Vek.

• Ali ÖZÇİL – Girne Amerikan .üniversitesi

• Ebru BAYBARA DEMİR – Şef / Sosyal Girişimci

Saat 11.00 : “1.Etap ÇOCUKLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI” / 6 , 7 , 8 , 9 Yaş..

Saat 11.30 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Bamya

Saat 12.15 : “EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI” / Hamur İşleri Sunumları ve Jüri

Değerlendirmesi

Saat 12.15 : “2.Etap ÇOCUKLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI” / 10 , 11 , 12 Yaş..

Saat 12.30 : “1.Etap GRAND PRİX BİREYSEL MEVLEVİ YEMEK YARIŞMASI - Kayıt

Saat 13.00 : Yemek Arası / Misafirlere Öğle Yemeği İkramı / Afyon Mutfağından Lezzetler, Çeşitli Gastro Show

Saat 13.30 : Panel / Söyleşi : “GASTRONOMİDE SIFIR ATIK”

Moderatör : Dr. Öğr. Üyesi FATİH BIYIKLI - AKÜ Öğretim Üyesi

• Arş. Grv. MEHMET BOYRAZ – AKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

• Osman KÖPRÜCÜĞLU – Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü

• Gönül SOLAK - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü / Çevre Yönetim ve Denetim Şubesi

• Nadide DEMİRBİLEK - ÇEVKOBİR

• Dr. İhsan Erol ÖZÇİL - Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı

Saat 14.00 : Afyon Yemekleri Atölye Çalışması / Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

• Konuklar Yemek Yeme Yarışmaları

Saat 14.45 : “2.Etap GRAND PRİX BİREYSEL MEVLEVİ YEMEK YARIŞMASI - Kayıt

Saat 16.00 : “MİSAFİR ŞEFLER İLE AFYON MUTFAĞI ATÖLYE ÇALIMALARI “

Saat 17.30 : ÖDÜL TÖRENİ

Saat 18:00 : FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Saat 19:00 : “GALA” / “USTALARA SAYGI GECESİ” / Afyon Sıra Yemeği - 11 Çeşit

NG AFYON OTELİ.

17.10.2021 / PAZAR;

Saat 10.00 : “ŞEHRİFRİG” – Ayazini / Usta Ellerden Afyon Yöresel Sabah Kahvaltısı

Saat 12.00 : Frig Vadisi , Emre Gölü Gezisi

Saat 16.00 : Afyon Tarihi Yerler Gezisi