Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Gastronomi alalında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Afyonkarahisar, sosyal medya fenomenlerinin ilgisini çekiyor. Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu’nun daveti üzerine şehre gelen Alp Artam, Begüm Tekin ve Alptuğ Tekin, şehrin lezzetlerini Visit Afyon ile keşfetti.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ LEZZETLER AFYON’DA

İnstagram üzerinden 132 bin kişi tarafından takip edilen “lokantalarım” hesabı üzerinden paylaşım yapan Alp Artam, “envai çeşit lezzetler Afyon’da sizi bekliyor” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Afyon’da bulunma sebebim, kentin UNESCO nezdinde, Gastronomi Şehri unvanını almasıydı. Türkiye’de bu şekilde ele alınan üçüncü şehir olduğunu da ayrıca vurgulamak istiyorum. Afyon’a gittiğiniz zaman, patates, keşkek, lokum, kaymak, ekmek kadayıfı, sucuk, pastırma, envai çeşit et yemekleri, patlıcan kebabı ve daha birçok güzellikle başınız dönüyor. Bu şehirde, hele bir de kar varsa ve eski mahallelerde, eski evlerin arasında dolaşıyorsa insan, büyük keyif alıyor.”

SELAM VERMEDEN GİREMEYECEĞİNİZ İŞLETME

Afyonkarahisar’da deneyimledikleri lezzet duraklarını da kaleme alan Artam, “Afyon’da olmanın en güzel yanı, belki de imza lokantalardan birisi olan Aşçı Bacaksız’a gitmek. Benim gibi öyküsü olan lokantaları seven bir adam için burada yemek paha biçilmez bir deneyim diyebilirim. Aşçı bacaksız, tam sevdiğim gibi, kuşaktan kuşağa hizmet bayrağını devreden bir aile işletmesi. Ve yine sevdiğim gibi, tek bir yemek veriyor ziyaretçilerine. Kuzu Kebabı. Mekanda yemeğe saygı duyulması bekleniyor. Buçuklu porsiyonlar yok. Ayrıca, selam vermeden mekana girene, misafir muamelesi yapılmıyor. Hepsini çok sevdim. Bu etin üzerine bir de ekmek kadayıfı patlattınız mı bol kaymaklı, o zaman sizden mutlusu olmaz. Benden söylemesi! Afyon’a giden Aşçı Bacaksız’a gider kardeşim.” dedi

“GÖBEKLİ” AKLIMI BAŞIMDAN ALDI

İnsatagram üzerinden 48 binden fazla takipçisi olan “PaylaştıkçaGüzel” hesabının sahibi Begüm Tekin ise, İhsaniye’nin Demirli Köyü’nde yapılan “Göbekli” lezzetini kaleme aldı. Tekin, bu lezzetin kendisini çok etkilediğini söyleyerek,  “Afyon ziyaretimde Demirli Köyü İhsaniye’deki Kibele Butik Otel ‘de kahvaltı yaptım. Burada kurulan 4 başı mamur kahvaltı sofrasının başrolünde yer alan “Göbekli” tam anlamıyla aklımı başımdan aldı desem yeridir. Haşhaş ve tereyağ ile yapılan bu güzelliğin içine keçi peyniri ve sevgi ilave ettiklerinde, dillere destan bir keyif ortaya çıkıyor dostlar. Dışarda lapa lapa kar yağarken dumanı üzerinde bir dilim “Göbekli” yemenin zevkini tarif etmek gerçekten çok zor. Bu sofraya koydukları sac aşı, cızdırma, sade haşhaş ekmeği, bal, kaymak ve tereyağın, kendi yaptıkları acı ezmenin, haşhaş ezmesi ve pekmez karışımının izleri damağımdan uzun süre silinmeyecek. Visit Afyon ile birlikte ziyaret ettiğim Kibele’nin kahvaltısı sizlere kesin tavsiyemdir. Her gün benzer serpme kahvaltılar yemekten sıkılanlar için özellikle farklı bir deneyim olacaktır burası.” diye konuştu.

“GüzelGezdik” hesabının sahibi Alptuğ Tekin ise, Afyonkarahisar’ı her açıdan görüntüleyerek sosyal medya hesaplarından paylaştı