FİYATLAR KONUSUNDA İNTERNETLE YARIŞIYORUZ

Hasan Tahsin Külcüoğlu, şunları söyledi: “Kocatepe Kitabevi’nin sahibiyim. 28 yıldır bu sektörün içindeyim.  200’ün üzerinde şu anda yayın evimiz var. 102 tane çadırlarımız var. Her firma ayrı konumlandı. AÇık alandayız bu sene. 2 yıla yakındır kitap fuarları düzenlenmiyor. Bizde rahat bir alanda her yerden girişinin olduğu bir alan planladık. Burada öğrenciler koşturup eğlenebiliyor. Günlük 13 bin öğrenci planlamamız var. Toplamda 80 bin öğrenci gelecek. Bunun için ilçelerimiz dahil değil. Oralardan da 20 bin civarında bir öğrenci bekliyoruz. Toplamda zaten Afyonkarahisar’da 138 bin öğrencimiz var. Bu fuarın çok iyi geçeceğini düşünüyoruz. Havada güzel bizden yana. Yayıncı arkadaşlarımızda çok mutlular. Fiyatlar yüzde 50 ile yüzde 30 arasında indirimli. İnternetle yarışır vaziyette.

SAHAFLAR SOKAĞA YAPTIK

Bu seneki fuarın farkı konusunda da konuşan Külcüoğlu, “Bu seneki fuarımızda bir ayrıcalık var. Sahaflar sokağı yaptık. 12 tane sahaflarımızı var. İkinci el ve antika içerikli kitaplar satıyorlar. Gelen herkes buradan bir şey bulur. Mutlaka buraya gelsin vatandaşlarımız. Kaybedilecek bir şey yok.”dedi

OLAĞANÜSTÜ BİR ÇABA VAR

Mehmet Abdioğulları ise fuar için olağanüstü bir çaba harcandığını söyleyerek şöyle konuştu: “Ben As Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Abdioğulları ben. Tahsin Bey ile yaptığımız bu ortaklık sonucunda Afyonkarahisar’da bu güzelliği oluşturuyor. Ortağım kitap ve yayınevleri konusunda çok deneyimli. 200’e yakın yayın evimizi misafir ediyoruz. Kazasız belasız bu güzel organizasyonu tamamladığımızda daha mutlu olacağız. Marifet iltifata tabidir. Bu fuar As Fuarcılığın bir fuarı değil. Afyonkarahisar’ın fuarı. Valiliğimiz, Belediyemiz, Milli Eğitimimiz, Özel İdaremiz olağanüstü bir çabası var. Bilhassa Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in uyum içinde olması bu başarıyı getirdi. Yılın organizasyonu olarak Motokros yarışları diyorlar ama ben çocukların içinde olduğu yılın organizasyonu olarak Afyonkarahisar Kitap Fuarı’nı görüyorum. Çünkü Emirdağ’ın Dazkırı’nın en ücra köşesindeki bir çocuğun hayatına dokunabilirsek biz çok mutlu olacağız. 

AFYON’U KISKANIYORLAR

Afyonkarahisar’da her ay mutlaka bir etkinlik olduğunu söyleyen Abdioğulları, komşu illerin bu şehri kıskandığını söyledi. Abdioğulları, şöyle konuştu: “Çevre iller bizi kıskanıyor. Neden kıskanıyorlar söyleyeyim. Kitap Fuarı, Gastronomi, Caz Festivalleri, Motokros, Zafer Haftamız var. Afyonkarahisarlılar için her 15 günde bir etkinlik var. Bu şehirde yaşayanlar burada yaşamaktan mutluyum diyebiliyor. Her hafta ya da her ay bir etkinliğimiz oluyoruz. Bunlar iyi bir takım olmanın eseridir diye düşünüyorum. İnşallah gelen çocukların içinden yeni yazarlar çıkacaktır. Biz kitap satalım derdinde değiliz, çocuklar kitaba dokunsun derdindeyiz”