Afyonkarahisar'da bir grup tatlıcı ve restoran esnafı, AKSA Doğalgaz firmasının küçük esnafa yönelik yeni proje uygulaması konusunda yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.Ambaryolu'n da bir restoranda düzenlenen basın toplantısında grup adına konuşan Levent Başaran, son günlerde AKSA Doğalgaz firması çalışanlarının Afyonkarahisar'da bazı tatlıcı ve restoranlara gelerek başlatılan yeni uygulama hakkında bilgilendirmeleri tehtitvari yaptıklarını söyledi.

TEHDİTKAR BİR ŞEKİLDE KONUŞUYORLAR

Esnafa uygulama konusunda baskı olduğunu dile getiren Başaran, şöyle konuştu:"Bu işle görevlendirilmiş kişi veya kişiler, iş yerlerimizde bizlere söylemleri ciddi manada tehditkar olduklarını belirtmek istiyorum. Daha önce iş yerimde 11 yıldır kullandığım doğalgaz projemde herhangi bir sıkıntı olmazken ve ekstra uygulama yapmamamıza rağmen gelen arkadaşlar, buralarda buldukları çok küçük bahanelerle yeni projelerin çizdirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bu projenin aksi yönde hareket eden işletmelerinde "doğalgaz"larının kesileceği tehditlerinde bulunmuşlardır."

ZATEN BU SÜREÇTE UZUN SÜRE KAPALI KALDIK

Başaran, bu yeni proje ve söylemler sadece kendi işyerimle alakalı bir olay değildir yanımdaki bulunan işyeri sahiplerinde aynı konudan rahatsız olduklarını vurguladı."Bu yeni uygulamayı da yerine getirmek istiyoruz" diyen Başaran," Eksiklerimiz olabilir. Ama dünya da ve ülkemizde yaşanan pandemi dolayısıyla işyerlerimiz sıkıntı yaşadı. Çok sayıda gün kapalı kaldık. İş kaybımız çok oldu. Bizler, çalışan personelimizin ücretlerini ödemekten güçlük çekerken AKSA'nın yapmış olduğu bu uygulamanın da zamanlaması da çok yanlıştır. Eğer bu konu elzemse de belirlenen periyodik takvimle yapılması yönünde bir çalışma içerisine girilmelidir." dedi.

ŞİKAYET DİLEKÇESİ SUNDULAR

Başaran, AKSA doğalgaz firmasının bu yeni uygulaması hakkında esnafların hazırladığı şikayet dilekçelerinin Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı ve ilgili firmaya bildireceğini ifade etti.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...