İşte halkın söyledikleri...

*Bence Afyon kasıtlı olarak cahil bırakılıyor. Millet araştırmaktan okumaktan bir hayli uzak. Aslında Türkiye’de eğitim çok kötü. 

*Insanların yerleşmiş kültürü olduğunu düşünüyorum. Kız okursa okusun okumazsa evlendirelim diye bir algı var. Böyle bir şey yok. Biz okutmayı değil iş sahibi olmayı öğretiyoruz. Biz eğitime değil kazanca yönelik çocukları yetiştiriyoruz. 

*Bence hiç kimse suçlu değil. Olması gerektiği gibi oluyor her şey. Biz kötüyüz. Değişmemiz gerekiyor. Yapamıyorsak yapacak bir şey yok.

*Okullar kifayetsiz. Öğretmenler hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Kendi çocuklarını eğitiyor gibi eğitmiyorlar. Özel okullar ticarethaneye dönmüş. Burada en masum olan ailedir. Ailenin veremediğini okul vermesi gerekiyor. Ben çok üzülüyorum. 

*Uşak 40’ncı sırada. Kütahya 10’ncı sırada. Oradaki çocuklar ne yiyip ne içiyorda bizden başarılı oluyor? 

*Bence sorun ailelerde. Yetiştirme tarzı böyle. İyi eğitimi önemsemiyoruz.

*Bizde dayı çok. Efeler şehriyiz. Sorun burada.Niye baktın diye kavga edenler var. Ne yapayım gözümü mü kapatayım. Ben bu şehirde bunu maalesef görüyorum. Keşke böyle olmasa. 

*Afyon’un kültürü bana yobaz geliyor. Ben burada istediğim gibi giyinemiyorum. Erkek arkadaşımla çıksam hemen yanlış anlaşılıyor. Ben abimle dolaşmaya çıkamıyorum.