Genel Kurul’a Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Genel Meclisi Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Afyon Eğitim Vakıf Genel Sekreteri Emekli Albay Murat Diker ve Vakıf üyeleri katıldı.

Eğitim, Kültürle Birleştirilerek Yoğrulması Halinde O Şehre Önemli Bir Kimlik Kazandırır.

Kurulun açılış konuşmaları sırasında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'in Vakıf olarak yapılan çalışmalar ve faaliyetleri içeren konuşmasının ardından söz alan Vali Mustafa Tutulmaz; “Afyon Eğitim Vakfının Genel Kurulunun öncelikle hayırlı olmasını diliyor sizlere de hoş geldiniz diyorum. Afyon son yıllarda yapılan yatırımlarla, yapılan aktivitelerle kendinden daha iyi bahsettirmeye başladı. Bu aktivitelerin içerisinde eğitim de var. Afyonkarahisar’ı biz tanımlarken termalin merkezi, lezzetin merkezi, mermerin merkezi, tarihin merkezi ve sporun merkezi diyorduk. Ama inşallah eğitimin de merkezi olma yolunda hızla ilerliyor, tabii bu potansiyelde yapısında var. Bundan 50-60 yıl önce Afyon Lisesi bu bölgenin en önemli liselerindendi. Fakat zaman içerisinde gelişme göstermekle beraber Afyonkarahisar’ın eğitimdeki konumu biraz durağanlaşmış. Ancak bu durum yeni üniversitenin kurulmasının da etkisiyle, yeni yatırımlarla inşallah yine Afyonkarahisar, bölgenin önemli eğitim merkezlerinden birisi olacağına inanıyorum. Divan Başkanımızın da az önce eğitimden bahsettiği üzere; toplumu ayakta tutacak, topluma kimlik verecek en önemli alanlardan biri de eğitimdir. Eğitim, kültürle birleştirilerek yoğrulması halinde o şehre önemli bir kimlik kazandırır. Aslında bundan sonraki dönemde bize düşecek olan, biraz eğitimin kültür bölümü ile ilgili alanda gerek devlet olarak gerekse sivil toplum olarak biraz daha fazla bu alana eğilmemiz gerekiyor. Şuanda bizim binalar olarak, okul sayıları olarak, okul çeşitliliği ve imkânları olarak bir eksikliğimiz yok. Bir iki okul haricinde tamamı neredeyse ilkokul ve ortaokul düzeyinde tek öğretime geçmek üzereyiz. Şuanda derslik sayısında, öğrenci başına düşen öğretmen sayısında ve derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasında iyi durumdayız. Yani alt yapı olarak şu anda bir sıkıntımız yok. Tabii ki bunda işadamlarımızın çok büyük katkısı var. Son iki-üç yılda devletin yaptığı yatırımın neredeyse dörtte bir oranında işadamlarımız tarafından yatırım yapılıyor. Bu da bize büyük bir ivme kazandırıyor, heyecan kazandırıyor ve bizim çalışma azmimizi daha da artırıyor. Bundan sonra da yine iş adamlarımızdan bu tür yatırımlarını bekliyoruz.” dedi.

Tüm Afyonkarahisarlılar Olarak Eğitime Destek Vermemiz Gerekmektedir.

Afyon Eğitim Vakfı tarafından Afyonkarahisar’da yürütülen başarılı hizmetlerden dolayı vakıf yönetimi ve üyelerine teşekkür ederek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; ”Hizmetler noktasında konu Afyon Eğitim Vakfı olunca başta Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu olmak üzere hepsini kutluyorum. Gerçekten iyi bir gayret içerisindeler ama bu yeterli değil. Bu durumda tüm Afyonkarahisarlılar olarak eğitime destek vermemiz gerekmektedir. Eğitim Vakfı olarak ilimizin entellektüel birikimini artıracak çalışmalara ihtiyacı var. Devlet kurumlarıyla bunları yapmaya çalışıyor ama tek başına bu yeterli olmuyor. Sivil toplum kuruluşlarının da bunun içerisinde olması lazım. Sonuç olarak Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversiteler ile devletin diğer kurum ve kuruluşları iş birliği içerisinde Afyonkarahisar’ı daha yaşanılabilir, daha tercih edilebilir bir şehir haline getirmeleri gerekir diye düşünüyorum. Kurulun hayırlı olmasını ve ilimizin eğitimin ve kültürüne katkı sağlaması dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların akabinde ise Kurulun gündeminde bulunan konular görüşülerek karara bağlandı. Afyon Eğitim Vakıf Genel Sekreteri Emekli Albay Murat Diker’ın vakıf faaliyetleriyle ilgili sunum yapmasının ardından ÇEKYK’nın Düzenlediği ZAV-100 İnternet Klavye Şampiyonasında derece elde eden yarışmacılarımıza ödülleri verildi.

Çekyk’nın Düzenlediği ZAV-100 İnternet Klavye Şampiyonasında Türk Milli Takımı Dünya Şampiyonu

ZAV Yönetiminin 20. yılı ve kurucusu Jaroslav ZAVİACİC’in, 80. yaş günü nedeniyle 13 Kasım 2019 günü internet üzerinden düzenlenen Uluslararası Çekya ZAV-100 İnternet Klavye Şampiyonası’nda, Türk Milli Takımımızdan katılan 17 yarışçımız, 1’i Şampiyonluk, 1’i İkincilik ve 2’si Üçüncülük olmak üzere 4 madalya kazanmışlar, 5 öğrencimiz/yarışmacımız da Onur tablosuna girerek takım halinde de Dünya Şampiyonluğunu elde etmişlerdir.

Yarışmaya, ABD, Almanya, Arjantin, Bangladeş, Belçika, Çekya, Hırvatistan, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Polonya, Rusya, Slovakya ve Türkiye olmak üzere 14 ülkeden 388 yarışmacı katılmıştır.

Madalya kazanan ve Onur Tablosuna giren öğrencilerimize Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyelerinin hediye vermesiyle kurul sona erdi.