Yapılan açıklamada meslek hayatlarında yaşadıkları zorlukları dile getiren ve bu sorunlardan hastaların yani dolayısıyla toplumun da etkilendiğini söyleyen hekimler, 'artık dur demenin zamanı geldi' diyerek özlük yasası, ek göstergenin 10 bin 800 olması ve maaş düzeyinde iyileştirme gibi konulara dikkat çekmek adına eylem yaptılar.

Zübeyde Özkaya’nın açıklamaları şu şekilde;

ARTIK MADDİ VE MANEVİ OLARAK TÜKENİYORUZ

Biz hekimler insan hayatı ve sağlığını korumak için ağır çalışma koşulları altında birçok meslek grubunun olmadığı kadar özveriyle çalışıyoruz. Biz hekimler gücümüzü ve yetkimizi sağlığı korumak ve geliştirmekten, acıları dindirmekten, yaşam kurtarıcı bilgi ve sanatımızdan almaktayız. Bu sebeple tüm toplumlar genelinde saygı gösterilen ve kutsal addedilen bir meslektir hekimlik. Ancak sağlıklı dönüşüm programıyla ülkemiz sağlık sisteminde tam bir dönüşüm yaşanmakta ve insan için var olan hekimlik meslek sanatı toplum nezdinde maddi ve manevi olarak değersizleştirilmektedir. Saygı ve kutsallık bir yana biz hekimler artık maddi ve manevi olarak tükeniyoruz. Şiddete uğruyoruz ve öldürülüyoruz. İnsana can vermek için çıktığımız bu yolda gerçekten canımızı veriyoruz. Tıpkı hakkınız ödenmez deyipte, gerçekten hakkımızın ödenmediği gibi. Bu değersizleştirilmenin sancılarını sadece biz hekimler değil, sağlığı ve hayatı için çabaladığımız insanlarımızda doğrudan ve dolaylı olarak yaşamaktadır. Sağlık sisteminin temel unsuru olduğundan, bir hekim öldürüldüğünde, bir hekim şiddete uğradığında, bir hekim istifa ettiğinde, bir hekim göç ettiğinde, bir hekim kamu hizmeti vermekten çekindiğinde, bir hekim kendisini geliştirmeye imkan bulamadığında, tükendiğinde, nefes alamadığında bunun zararını biz hekimler kadar hatta bizden daha da fazla tüm hastalarımız ve milletimiz yaşamaktadır. Halbuki hakkı verilen ve mesleğini hakkıyla yapabilen bir hekim sağlıklı ve güven duyan bir toplum demektir.

DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ

Bu memleketin evladı olan biz hekimler için bu değersizleştirmeye, bu tükenmeye artık dur demenin zamanı geldi. Sosyal hukuk devleti içerisinde meşru haklarımızı aramanın zamanı geldi. Biz hekimler için, hekimlik için, ülkemiz için birlik olma ve mücadele zamanı geldi. Şiddetle mücadelede etkin  yasa oluşturulması ve önleyici tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Hekimlik mesleğinin icrasında temel şartların karşılanması ve daha önce duyurduğumuz hakkıyla görev koşulların sağlanmasını istiyoruz. Tıbbi uygulamadan kaynaklanan zararların, kast olmadıkça hekime rücu edilmemesini ve hasta zararlarının sigorta ve katkı pay fonlarından karşılanmasını istiyoruz. Stratejik personel olarak tanımlanan hekim ve diş hekimleri için ayrı bir özlük yasasının çıkarılarak, maaş düzeyinde iyileştirilmesini ve ek göstergenin 10 bin 800 olmasını istiyoruz.>>Afyon Postası'nın Haberi.