Covid-19 salgını 1 yıldır hayatımızı olumsuz etkiliyor. Ancak 1 Mart itibariyle Türkiye artık normalleşmeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da açıkladığı üzere iller 

"düşük riskli", "orta riskli", "yüksek riskli" ve "çok yüksek riskli" olarak sınıflandırılıyor.

HANGİ İL HANGİ KATEGORİDE YER ALACAK?

Edinilen bilgilere göre Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak şu anda "orta riskli” kategoride yer alıyor. Bu şu anlamı taşıyor… Bu şehirlerde “kısmi kısıtlama” uygulamasına geçilecek.

HANGİ İLDE KAÇ VAKA VAR?

Haftalık vaka sayılarında Afyonkarahisar’da 233, Denizli’de 328, Uşak’ta 64 vaka var.  Günlük ise Afyonkarahisar’da 33, Denizli’de 47, Uşak’ta 9 vaka bulunuyor. Aynı şekilde Eskişehir’de “orta riskli” kategoride bulunuyor. Şehirde haftalık 316, günlük 45 vaka sayısı bulunuyor. 

KÜTAHYA YÜKSEK RİSKLİ BÖLGEDE

Kütahya ise edinilen bilgilere “yüksek riskli” şehirler arasında yer alıyor. İlde haftalık 100 binde görülen vaka 57,74. Bu durum Kütahya'nın işinin biraz daha zor olduğunu gösteriyor. 

HANGİ İLLER NORMALLEŞECEK

Iğdır, Batman, Muş, Şırnak, Hakkari gibi iller ise "düşük riskli” kategoride bulunduğu için normalleşecek iller arasında yer alıyor.

SON KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Tabi son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Erdoğan’ın 1 Martta hangi ilde hangi uygulamaları açıklayası bekleniyor.