Hamza Çakar tarafından Afyon Postası WhatsApp İhbar Hattına gelen mesajı olduğu gibi yayınlıyoruz: 

12 SAAT ÇALIŞIP ASGARİ ÜCRET ALANLAR VAR

Çalışma saatleri çok yüksek 12 saat çalışıp asgari ücret alanlar var sigortasını asgari ücret olarak gösteriyorlar, izin kullanınca ücreti kesilenler var. Kullanılan motorsikletlerin muayenesi plakası ruhsatı sigortası olmayanlar var. Sigortamız az tehlikeli sınıfta ama biz çok riskli trafikte yaşıyoruz.  SGK işyerlerini kontrol etmiyor.  Bizim hakkımızı aramıyor. Yıllık izinini hiç kullanmayan sosyal haklardan mahrum olan çok kişi var.

KURYE DİYE AYRIMCILIĞA UĞRUYORUZ

Yağmurda karda zorlu şartlarda çalışıyoruz  kimileri teşekkür bile etmiyor. İnanin insanın zoruna gidiyor.  Kurye diye ayrımcılığa maruz kalıyoruz.  Kimi sitelerin içi büyük olduğu için güvenlikler almıyor yürümek zorunda kalıyoruz.  SGK bizim hakkımızı aramıyor, bu işyerlerini denetleyen görmedim. SGK düzenleme yapması lazım iş yerinde zorunlu ekipman, çalışma saatleri vs. Çoğunda kask yok iş yeri almıyor polis bize ceza yazıyor biz madur oluyoruz. Sosyal hayatımız kalmıyoruz çalışma saatleri yüzünden.  Ben 8 saat çalıyorum ama çoğu yer 12 saat çalıştırıyor, çalışan en ufak bir şey derse beğenmiyorsan çek git diyen oluyor. Lütfen bu yazdıklarımı yazın çünkü bunların hepsi  yaşandı hâlâ yaşanmaya devam ediyor  benim 10 yılı geçti kuryelikte çok şey yaşadım.  Pandemiden beri yollardayız.

YEMEK SİTELERİNİN PUANLAMASI YÜZÜNDEN BASKIYA UĞRUYORUZ

Son olarak eklemek istediğim bi kaç bi şey daha var. İş yoğunluğundan yemek yemeye bile fırsat bulamayanlar var. Yemek siteleri puanları yüzünden baskı yapan yerler var. Yemek sepeti gibi sitelerde hız puan sistemi var puan düşünce baskı yapan yerler var. Yağmurluk ekipman almayıp ıslak ıslak gidenler var. Emniyetin ehliyet ve motosiklet evrakını sıkı bir şekilde kontrol etmesi lazım.

Afyon Postası WhatsApp İhbar Hattı: 0 539 248 93 03