İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının üçüncü oturumu bugün Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Gündemin 13'ncü Maddesi olan “İlimiz İhsaniye İlçesine bağlı Ayazini Köyünde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 187 ada 167 parsel numaralı 3.251.02 m2  yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmazın üzerindeki yapı, müştemilat ve eklentileri ile birlikte satılması” konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi ile en dikkat çeken konu oldu.

“BURANIN SATILMAMASI TARAFTARIYIZ”

Söz konusu madde ile ilgili İYİ Partili Meclis Üyesi Alper Yağcı; “Buranın direk verileceği ile ilgili bir vurgum yok. Yani açık ihaledir herkes girebilir. Bizim görüşümüz buranın satılmaması taraftarıyız. Burada aslında sizin dediğinizi de göz önüne alırsak; Ayazini her geçen gün değeri yükselen bir yer. Dolayısıyla orayla ilgili bir satış yapılacaksa, oranın satılma zamanı belki bugün değil. 10-15 yıl sonra orası çok daha değerli olabilir. Çok daha değerli bir halde işlem görebilir. Genel anlamda dediğim gibi oranın daha popüler olması için birtakım yatırımların devlet kanalıyla yönetilmesi ve kiralama yöntemiyle olması şeklindeki görüşümüzü tekrar belirtmek isterim. Dolayısıyla konuyla ilgili meclisimizde yapılacak oylamada ‘Hayır’ oyu kullanacağımızı söylemek istiyorum” dedi. 

“FİRMALAR ORAYI BÜYÜTMEK İÇİN YATIRIMLAR YAPTILAR”

Buna karşılık Meclis Başkanı Burhanettin Çoban; “Oradaki ticari firmalar büyüklerimizin ricasını kırmadılar ve inanın  ticari kaygıdan daha çok büyüklerimizi kırmamak için oraya yatırımlar yaptılar. Hep beraber gittik ve gördük. O yatırımı aynı maliyetle İzmir’de Antalya’da da yapabilirsin maliyet değişmez. Daha hiçbir şey yokken yaptılar bir de orda daha bu denli bir şey göstermemişken yaptılar. Orayı işleten firma orayı daha da büyütmek istiyor. İlave turistik tesisler yapmak istiyor. Ama bir kiracı olarak bunları yaptığı zaman adam zarar ediyor, ticaret adamı yani. Dolayısıyla zaten ihaleye çıkacak buna herkes girebilir herkese açık bir ihale. Teminat yatıran herkes ihaleye katılabilir. Yani değerini bulamadı veya değerinden daha aşağı satıldı gibi bir iddia da olamaz. Sizin görüşünüz de tabi kayda değerdir takdir sizlerin” sözleriyle yanıtladı.

“İŞ ADAMININ ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM”

Konuya dahil olarak söz isteyen AK Partili Meclis Üyesi Nurettin Birliktir ise şöyle konuştu; “Bölgeye yatırım yapan firmalar işe ihtiyacı olan kişiler değil. Siyasi büyüklerimizin ve Vali Beyin ricasıyla oraya yatırım yaptılar. Olay bundan ibaret. Dolayısıyla eğer biz yatırımcıyı oraya çekemeseydik zaten bir değer kazanma şansı yoktu. İş adamının önünü açmak lazım diyorum ve saygılar sunuyorum.” 

“EMANETÇİ BİR YERE NE KADAR BİR YATIRIM YAPILABİLİR?”

Konuyla ilgili bir diğer söz alan isim MHP Meclis Üyesi Hamit Çakır oldu. Çakır; “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek Bey’in önderliğinde bizlerin ve herkesin bakanlarımızın dahi desteklediği bir proje niteliği taşıdı. Tabi ki mülkiyet sahipleri orada yatırımın devamlılığı konusunda tedirginlik içerisindeler. Emanetçi bir yere ne kadar bir yatırım yapılabilir? Sizler takdir edersiniz ki yatırımların devamı için mülkiyetlerini kendileri almak durumunda. Benim şahsım adına doğru bir karar olduğunu düşünüyorum” sözleriyle kendisini ifade etti.

Komisyon raporunda söz konusu alanın satılması kararı çıktı. Karar mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. >>Afyon Postası’nın Haberi.