Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kurtuluş Caddesi’ndeki mevcut müzenin 45 milyon liraya bir internet sitesinde satışa çıkarılması olayını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

AFYONKARAHİSARLILAR MERAK EDİYOR, MÜZEYİ KİM NE İÇİN SATIYOR?

Afyonkarahisar’da müze yapımı için 2007 yılında TOKİ’yle anlaşıldığını, Kurtuluş Caddesi’nde bulunan müzenin de TOKİ’ye devredildiğini hatırlatan Milletvekili Köksal, "Bunun karşılığında TOKİ’nin yeni müzenin kaba inşaatını yapması kararlaştırılmıştır. Ancak bugün gelinen noktada Kurtuluş Caddesi’ndeki mevcut müze 45 milyon liraya “sahibinden.com” adlı internet sitesinde satışa çıkarılırken, yeni müzenin de inşaatı henüz tamamlanmamıştır. Bakanlık, inşaatın eksikleri olduğu gerekçesiyle inşaatı kendilerinin tamamlayacağını ifade etmiştir. Şimdi, Afyonkarahisarlı hemşehrilerim merak ediyor, yeni bir müze yapılmadan ve üstelik TOKİ taahhüdünü yerine getirmeden, mevcut müze niçin satılıyor? Eğer TOKİ satmıyorsa bu müzeyi kim satıyor, bu işten kimler kârlı çıkıyor?" ifadelerini kullandı.

LOKUM VE SUCUK ÜRETİCİLERİ PANDEMİ DE KAZANÇ KAYBI YAŞADI, HİÇBİR DESTEK ALAMADI

Milletvekili Köksal, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan yasa teklifinde imalatçıların "pandemide" vergi ertelemesinden yararlanamadığını özellikle Afyonkarahisar’daki "lokum ve sucuk üreticilerinin" pandemi nedeniyle kazanç kaybı yaşayıp hiçbir destek alamadığını da gündeme getirdi.

İMALATÇILAR VERGİ ERTELEMESİNDEN YARARLANAMADI...

Pandemi ilan edildikten sonra “Her sektör için vergi ertelemesi gelecek.” denildiğini hatırlatan Köksal, "Ama imalatçılar vergi ertelemesinden yararlanamadı. Özellikle Afyonkarahisar’daki lokum ve sucuk üreticileri pandemi dönemi SGK primleri ve vergi ödemelerinde zorlandılar, kazanç kaybı yaşadılar, herhangi bir destek de alamadılar. Şimdi, bu kanun teklifi, bu imalat sektörünün vergi, prim gibi kamu alacakları için bir yapılandırma getirecek mi, yoksa onlar yine bu konuda es geçilecekler mi?" diye konuştu. 

DÜZENLEME ÇİFTÇİ BORÇLARINI KAPSAMIYOR!

Düzenlemenin çiftçi borçlarını kapsamadığının önemle altını çizen Köksal, "Yine, bu düzenlemeye baktığımızda çiftçi borçlarını kapsamadığını görüyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri faiz oranları çok yüksek; ayrıca, çiftçi BAĞ-KUR primleri de çok yüksek. Çiftçi bunları ödemekte zorlanıyor, birçok çiftçi ödeyemez durumda. Acaba bu kanun teklifi niçin çiftçi borçlarını kapsamıyor?" diye konuştu.