Olimpik yüzme havuzu, 2001 yılında İl Özel İdaresi tarafından ihale edilmişti. 2004 yılında ikinci defa ihaleye çıkılarak 2006 yılında tamamlanmıştı. Ancak, olimpik yüzme havuzu zeminindeki sorunlar yüzünden hiç işletilemedi. Bir dönem Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tesisi devraldıktan sonra uzmanlara inceletmiş bu inceletme sonucunda havuza 700 ton su doldurulduğu takdirde havuzda çökme, çatlama ve su kaçağı meydana geleceği belirtilmişti. 

DÜZENLİ ŞEKİLDE KULLANILAMADI

Belediyeden yapılan açıklamada buranın tadilattan geçirilerek hizmete açılacağı duyuruldu. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,“İl Özel İdaresi tarafından yıllar önce yapılmış, olimpik yüzme havuzu düzenli bir şekilde kullanılamadı. Bir zamanlar Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne devredildi, onlarda işletemedi son olarak Belediyemize tahsisi yapıldı.Bildiğiniz gibi Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu sağolsun olimpik yüzme havuzları hususunda çok titiz. Bizlerle yaptığı her görüşmede, ‘Afyon’da yüzme kursu açıyor musunuz, yüzmeyi özendiriyor musunuz?” şeklinde telkinlerde bulunuyordu.

CİDDİ SU KAÇAĞI VAR

Başkan Zeybek ciddi su kaçağının olduğuna dikkat çekerek, “Bakanımıza son ziyaretinde şehrimizdeki olimpik yüzme havuzu ile ilgili kendisine bilgi verdik. Burada ciddi bir su kaçağı olduğunu ve bir türlü tespit edilemediğinden bahsettik.  Kaçağın önlenmesi tadilatının yapılması konusunda çalışmalarımızı başlatacağız. Bu çalışmalar bittikten sonra yüzme havuzumuzu gençlerimizin kullanımına açmayı hedefliyoruz. İnşallah burada şampiyonlar yetişecek” diye konuştu.” dedi