AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Kirkor Divarcı Roket Takımının atölyesini ziyaret ederek, Kirkor Divarcı Roket Takım Danışmanı Prof. Dr. Kubilay Aslantaş ve Grup Lideri Sakip Dikmen’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kirkor Divarcı Roket Takımı Grup Lideri Sakip Dikmen, Covid-19 sebebiyle imalat sürecindeki yaşanan zorluklar, ekibin bir araya gelmesini kısmen engellese de yine de pes etmeyip projeye bağlı kalarak finale kalmayı başardıklarını söyledi. Dikmen, “Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest yarışmasında okulumuzu temsil etmek bizler için gurur kaynağı. Hazırladığımız roket (AKTRÜS) ile alışılmışın dışına çıktık. Kirkor Divarcı Roket Takımı olarak Teknofest 2020 Orta İrtifa Roket Yarışmasında dereceye girerek bu roketin patentini alacağız” diye konuştu. Kirkor Divarcı Roket Takım Danışmanı Prof. Dr. Kubilay Aslantaş ise yaptıkları tasarım ve yazdıkları raporları ile bu aşamaya gelen roket takımı üyelerine güvendiğini ifade etti. Aslantaş, ülkesine hizmet etme heves ve gayreti içerisinde olan böyle gençler var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıkılmaz bir kale olarak kalacağını söyledi.

“AKÜ tüm olanakları ile öğrencilerin yanında”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Kirkor Divarcı Roket Takımının Teknofest yarışmasında Afyon Kocatepe Üniversitesini temsil etmesinin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Karakaş, “Kirkor Divarcı Roket Takımı üyelerinin ellerinden gelenin en iyisini yaparak, üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Üniversitemiz tüm olanakları ile öğrencilerimizin yanında” ifadelerini kullandı.

Kirkor Divarcı Roket Takımı ve yarışma hakkında

AKÜ Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden Sakip Dikmen, Feridun Cem Akkuş, Kaan Koru, Mustafa Ali Büyükyoldaş, Gülhan Kaya, İsmail Hakkı Başefe, Berkay Rıza Oğuz, Musa Aksu ve Mekatronik Mühendisliği bölümünden Doğukan Gökmen ile Mehmet Kuzu’nun yer aldığı Kirkor Divarcı Roket Takımı; 3-5 Eylül 2020 tarihleri arasında Aksaray Tuz Gölü mevkiinde Teknofest kapsamında yapılacak olan Orta İrtifa Roket Tasarım yarışmasına katılarak Afyon Kocatepe Üniversitesini temsil edecek.