Şehir merkezinde Atatürk İlkokulu ve Şemsettin Ortaokulu öğrencilerinin ortak kullandığı okul bahçesinde öğleden sonra kar üzerinde oyun oynayan öğrencilerin 7’si, su birikintisine girdi. Bu öğrencilerin vücutlarının çeşitli noktalarında siyah yanıklar oluştu. Kardan çıkan öğrenciler acıyla bağırmaya başladı. Yardımlarına öğretmenleri koştu. Okula sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi okulda yapılan öğrenciler, ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Öğrenciler daha sonra daha geniş tedavi imkanlarının olduğu Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Öğrencilerin tedavisi burada devam ediyor.

AFAD: KİMYASAL MADDE BULUNAMADI

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile polis ekipleri olayın ardından inceleme başlattı. Bahçedeki kardan numune alındı. AFAD, incelemeler sonucunda herhangi bir kimyasal bulguya rastlanılmadığı duyurdu. Yetkililer, öğrencilerin vücutlarında yanığa yol açan maddenin tespit edilmesi için incelemelerin devam ettiğini belirtti.

BELEDİYE: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Afyonkarahisar Belediyesi ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Belediyenin resmi web sayfasında yer alan duyuruda, “Öğrencilerin vücutlarından oluşan yanıkların okul bahçesinde belediye tarafından yapılan kar temizleme çalışması sonucu gerçekleştiği iddia edilmektendir. Olayın gerçekleştiği okul bahçesinde en son kar temizleme çalışması 8 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde yapılmış olup, bu çalışma kapsamında kepçe ile küreme yapılmış, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere okul idaresinin bilgisi dahilinde bir el arabası tuz hizmetli personele teslim edilmiştir. Rutin olarak şehrimizde yapılan kar temizleme çalışmalarının ve bu çalışmalarda kullanılan tuz ve kumun halk sağlığı açısından problem teşkil etmediği belgelerle mevcuttur. Gerek görüldüğü taktirde belgeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin ilk yaptığı bilgilendirmeye göre, oluşan yanık vakaları kimyasal yanık kapsamına girmekte olup belediyemizin çalışmaları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Konunun aydınlatılmasına yönelik çalışmalar AFAD ekipleri tarafından yürütülmektedir. Afyonkarahisar Belediyesi olarak konunun takipçisi olacağız. Çocuklarımız ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.'