Afyon Postası’ndan Sılanur Kara, Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsü karşısında bulunan ve GYM JOY tarafından işletilen Yarı Olimpik Yüzme Salonu ve fitnes alanlarını sizler için dolaştı. İşletme Sahibi Samet Bakır, Afyon Postası’na merkez hakkında şunları söyledi:

KÜLLERİMİZDEN DOĞDUK

Bu merkezin işletmecisiyim. Aşağı yukarı 10 yıldır Afyon’dayım. Aslen Malatyalı’yım. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okudum. 5 yıl önce Erenler içerisinde farklı bir spor merkezi açmak nasip olmuştu. Daha sonra pandemi sürecini yaşadık. O süreçte kapalı kaldık. Daha sonra küllerimizden doğduk. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yarı olimpik yüzme havuzunun bulunduğu bu spor kompleksinin ihalesine girdik. Bize nasip oldu. 

HERKES BURADAN FAYDALANABİLİR

Biz buraya yarı olimpik yüzme havuzu diyoruz ama burada sadece yüzme havuzu yok. Aynı zamanda saunası, masaj odaları, fitness alanları ile burası tam anlamıyla bir spor kompleksi. Daha doğrusu burası bir yaşam alanı. Pilates alanlarından, spor alanlarından, fitnes olsun, özel bire bir spor alanlarından olsun buraya herkes bunlardan faydalanabiliyor. 

BAYANLARA ÖZEL FİTNESS ALANI VAR

Kompleksimiz içerisinde bayanlara özel bir fitness alanımız mevcut. Burası sadece bayanlara ait. Buraya erkek sporcular giremiyor. Bayanlar buraya gelip özgür bir şekilde spor yapabiliyor. Spor salonlarında bayanlar rahat bir şekilde spor yapamayabiliyor. Burada bayan antrenör eşliğinde sporlarını yapıp gidebiliyorlar. Burasını bayanların fitness yapabileceği şekilde modifiye ettik. Bayanlar çok kaslı olmayı tercih etmiyor. Birazcık daha sıkılaşalım, fazla kilolardan kurtulalım diye hareket ediyorlar.  Burası tamamen ona göre dizayn edildi. 

YÜZME HAVUZLARIMIZIN HİJYENİ HER AN KONTROL EDİLİYOR

Yarı olimpik yüzme havuzumuz 6 kulvardan oluşuyor. Küçük havuzumuzun başlangıç derinliği 90 santim, ileri 120 santim. Büyük havuzun ise derinliği 2 metre. Buranın temizliği hijyeni hem şahsım tarafından hemde uzman personellerimiz tarafından sürekli takip ediliyor. Standartlar neyi gerektiriyorsa biz o standartları koruyoruz.

HER YAŞA ÖZEL YÜZME DERSLERİMİZ MEVCUT

Hem bay hem bayan Yüzme antrenörlerimiz var. 6-12 yaş gruplarına, 12 yaş üzerine ve yetişkinlere yüzme kurslarıda veriyoruz. Biz sıfırdan temel eğitim düzeyinden başlayarak rahat bir şekilde yüzecek konuma kadar getiriyoruz. 

SAUNA ÇOK ÖNEMLİ

Saunanın çok faydalı yönleri var. Spor salonundaysanız burası olmazsa olmazlardan. Antreman esnasında vücudunuz çok fazla toksin üretiyor. Sauna yağ yağma noktasında da çok büyük bir etkisi var. Toksin atma noktasında da büyük bir etkisi var. Bu tip tesislerin olmazsa olmazıdır. 

ERKEKLER İÇİN ÖZEL FİTNESS ALANI MEVCUT

Erkekler için hazırladığımız fitness alanı benim uzmanlık alanım. Bu alanı ben daha çok seviyorum. Burada fitness yapmak isteyenlerin arayıpta bulamayacağı bir şey yok. Burada yarışmalara hazırlanan sporcularımızda var. Yaş fark etmeksizin hem sağlık için hem vücudunu şekillendirmek için müşterilerimiz var. Omurgalarında, duruşlarında problem olanlar içinde biz burada özel programlar hazırlıyoruz. Buraya geldiklerinde antrenörlerimiz herkesin isteğine göre bir program hazırlıyor. Biz burada her isteğe göre antreman programı hazırlıyoruz. Eski sistem kara düzen yok burada. Buradaki antrenörlerimiz bilgi ve donanım anlamında bu tesise yakışır isimlerdir. Burası tam anlamıyla spor kompleksi. Son olarak yaşam kalitesini artırmak isteyen, sağlığına önem veren Afyon halkını buraya bekliyoruz. 

Samet Bakır, 0541 214 2136 nolu telefondan kendilerine ulaşabilecekleri bilgisini paylaştı.