Afyon Postası’ndan Nail Azbay, Dünya Motokros Şampiyonası ile Türkiye Moto Fest etkinliklerini yakından takip etti. Azbay, burada halkın nabzınıda tuttu. Halk konserlere mi geldi, yoksa motor yarışlarını takip etmeye mi? Alanda bu soruların yanıtını aradık. Özetle gençlerin en büyük tercihi motor yarışlarından ziyade konserler oldu. Ancak organizasyon bir bütün olarak ele alındığından herkesin memnuniyeti dikkat çekti. Söz konusu röportajları yukarıdan seyredebilirsiniz. 

OTURACAK YERLER YAPILMALI

İki genç alanda oturacak alanların olmasını isteyerek şunu söyledi: “Gençler konserlerde ayakta durmak yerine otursak daha iyi olurdu”

TUVALET YEMEK YENİLEN YERDE OLMAZ

Ömer Sancak isimli bir vatandaş ise alandaki tuvaletlerden dert yanarak, şöyle konuştu: “İstanbul’dan geliyorum. Tipik etkinliklerde en büyük soru şu. Burası çok güzel. Her yerden renk burada. Böyle bir mükemmellik yok. Ana eksik şu. Bu alanın ortasında bu tuvalet olmaz. Bu burda olmaz. Kenara köşeye alırsın. İnsanlar burada yemek yiyor. Burada belediye daha güzel etkin olması gerekir. Belediye kendisini tanıtmıyor. Ben göremedim. Önemli olan şey bir dahaki sefer insanlar neden gelecek? Bunu düşünmek gerekiyor”

EN İYİ ALT YAPI BURADA

Melih Tayfun Şenyapar isimli vatandaş ise Eskişehir’den geldiğini ve etkinliği çok beğendiği söyleyerek, “Eskişehir’den geliyorum. Gördüğüm en güzel festival. Ben 40 yıldır motosiklet kullanıyorum. Çok güzel organizasyon. Belediye, valilik, TMF üçlü organizasyon olarak yapılmış. Burada güvenlik sorunu yok. Bu şekilde olmasını dilerim bundan sonraki etkinliklerin. Festivallerde tuvalet zor halledilir. Burada o sorun yok. Ben buraya iyi ki gelmişim. Yurt dışı festivallerede gittim. Ama en güzel alt yapı burada. Ben 5 saattir buradayım hiç bir sorun yaşamadım.”

ALKOL SATIŞI OLMALIYDI

Ankara’dan geldiklerini söyleyen bir çift ise uluslararası bir organizasyonda alkol satışı olması gerektiğini belirtti ve şunları söylediler: “Ortamı rahat buldum. Aktiviteler biraz daha fazla olabilirdi. Outtor etkinlikleri biraz daha artırıabilirdi. Zip line var ama çok zip Line gibi değil. Ama bu rahatlık anlamında beğendik. Suyu tuvaleti bulabiliyoruz. Ama eksik olarak şu var. Böyle uluslararası bir festivalde alkol satışı olmalıydı. Bu bizim düşüncemiz. Biz buraya Motokros için falan gelmedik aslında. Başımıza bir şey gelmeyecek söyleyim. Afyon’da böyle bir olay oluyormuş dediler bize enterasan gelmişti. Motokros ile ilgili değiliz ama onun heyecanı onun sesi bile bizi etkiledi”