Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

ÜRETİCİ BİLGİLENDİRİLDİ

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve tüm ilçe müdürlüklerince 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanacak tarımsal destekler, hibeler ve teşvikler ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair kullandırılacak düşük faizli yatırım ve işletme kredileri hakkında İlimiz Merkez ve tüm ilçelerine bağlı mahalle, köy ve beldelerinde bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Tarımsal üretim yapılan 313 yerleşim yerinde düzenlenen bu toplantılara 3752 üretici katıldı.

TARIMIN GELİŞMESİ HEDEFLENİYOR

Ülke tarımının gelişmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bu desteklemelerden üreticilerimizin tamamının yararlanması hedeflenmektedir. Afyonkarahisar, hayvansal üretim ve bitkisel üretiminde önemli bir yere sahip olduğu gibi gıda ürünleri ile de kendinden söz ettiren bir gastronomi şehridir. Ülkemiz ve dünyada gıda ihtiyacı her geçen gün artış göstermekte, bunun sonucu olarak tarımsal üretimin de buna paralel olarak artması gerekmektedir. Bu artışa tarım sektörüne yatırım ve üreticilerin desteklenmesi ile ulaşılacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı şu ana kadar yaptığı desteklemeler ile üreticilerimizin her zaman yanında olmuştur.

BAŞVURU YAPIN

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan bu toplantıların üreticilerin desteklemeler hakkında bilgilendirilmesine yönelik olduğu ve şartları uyan üreticilerin tarımsal hibe, teşvik ve desteklere mutlaka başvurmalarının gerekmektedir.