Kocatepe Gazetesi'nin Haberi Şöyle: 

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının 3. birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Ocak ayının 4. toplantısı bugün sabah yapılacak.
Açılış ve yoklamadan sonra toplantı gündem dışı bir maddenin okutulup gündeme alınmasıyla başladı. Gündemin 13. maddesinde yer alan İhsaniye İlçesi’ne bağlı Demirli Köyü’ne su deposu yapılması talebinin dairesince değerlendirilmesine karar verildi.
“ÇAT KAPI ZİYARETLER YAPILDI”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Yasin Evcin, müdürlük faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. 2018 yılında şehit aileleri ve gazi ailelerine 828 ziyaret gerçekleştirildiğini aktaran Evcin, “Dini bayramlarda iki defa diğer zamanlarda çat kapı diye tabir ettiğimiz sistemle ailelerimize ziyaretlerde bulunduk. 2019 yılı Aralık ayı sonu itibariyle de 2 bin 335 şehit yakını ve gazi ailemiz ziyaret edilmiştir. 2019 yılı itibariyle toplamda bir aileyi yılda 4 defa ziyaret ettik. Bu ziyaretler kapsamında Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Koca ve Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’da yer almışlardır.” dedi.
“KIBRIS GAZİLERİNE MADALYALARI VERİLDİ”
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında il merkezinde gazilerin ziyaret edildiğini aktaran Evcin, “İmaret Camii’nde Mevlid-i Şerif okutularak yemek ve lokum ikramı gerçekleştirdik. Ayrıca 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Kıbrıs Gazilerimize KKTC tarafından tevcih edilen Milli Mücadele Madalyası ve beratlarını 11 Kasım 2019 tarihinde Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla kendilerine tevcih edildi. Madalyalar kendilerine takdim edilmiştir.” diye konuştu.
“KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİNE ÖNEM VERİLİYOR”
Bir diğer hizmet alanının kadınlara yönelik hizmet alanı olduğundan söz eden Evcin, “Kadınlarımıza yönelik hizmetlerimiz 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Bu noktada bir uygulama yönetmeliği oluşturuldu. Bu uygulama yönetmeliği çerçevesinde Afyonkarahisar ilimizde iş ve işlemlerimizi yerine getirmekteyiz. Yine bu yasa çerçevesinde mahkemelerce alınan koruyucu ve önleyici tedbirler birimlerimiz tarafından Şiddeti Önleme İzleme Merkezleri tarafından yerine getirilerek, ailelerimize bu konuda yönlendirme ve rehberlik çalışmaları yerine getirilmektedir. Yine öne çıkan bir husus olarak Bakanlığımızın önemsediği ilimizde Kadın Kooperatifçiliğinin arttırılıp geliştirilmesi noktasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlü ve bizim tarafımızdan protokol oluşturuldu. Bu noktada Halk Eğitim Merkezi ve KOSGEB’ten destek alınarak 2019 yılı içerisinde Kadın Açık Cezaevi’nde, Erkmen Beldemiz de el ürünleri satışı yapan kadınlarımıza yönelik, Halk Eğitim Merkezimiz’deki kadın kursiyerlerimize yönelik kadın kooperatif bilincini Afyonkarahisar’da geçtiğimiz Kasım ayında oluşturup yaygınlaştırmak adına ziyaretler ve eğitimler gerçekleştirildi. Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezimizde kadınlara yönelik 2017-2019 yılları arasında 2 bin 270 kadınımıza hizmet vermiş, 329 çocuğumuzda bu hususta yararlanmıştır.” şeklinde konuştu.