Açıklamanın tamamı şöyle: 

BAKANLAR KURULU KARARI

Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş olan ve Afyonkarahisar’da Afyonkarahisar Belediyesi dahil 60 Belediye ve İl Özel İdaresi’nin üye olduğu ayrı bir kurum olup, Birlik 2009 senesinden bu yana Evsel Katı Atıkların Düzenli Depolanması, Evsel Katı Atıklardan Elektrik Üretimi, Tıbbi Atıkların Afyonkarahisar ve çevre illerden toplanarak bertaraf edilmesi ile ilgili başarılı çalışmalar yaparak başarıları ile adından söz ettirmiş bir kurumdur. 

DEVLET BÜTÇESİNE KATKI SUNUYORUZ

Birlik Afyonkarahisar genelinde yaptığı evsel katı atık toplanmasından kaynaklanan çöp bertaraf ve çöp taşıma bedelini ürettiği elektrikten karşılayarak devletimizin bütçesine büyük katkı sağlamakta, bunun yanında çevrenin iyileştirilmesi adına üyelerine çöp konteynırı alımı vb. gibi çeşitli katkılarda bulunmaktadır. 

GEZİ MECLİS KARARINDA ORGANİZE EDİLDİ

Çevre Hizmetleri Birliği’nin yaptığı Yurtdışı teknik gezisi yeni bir planlama olmayıp 2021 yılının Kasım ayında üye 60 Belediye ve İl Özel İdaresi’nin temsilcilerinin aldığı Meclis kararı ile organize edilmiştir. 

GÜZEL ÇALIŞMALARIN HAYATA GEÇİRİLMESİ AMAÇLANDI

Teknik gezi, birliğin faaliyetleri arasında yer alan çevrenin korunması, iyileştirilmesi adına yapılmakta olup Afyonkarahisar’da çevresel yapıların iyileştirilmesi ile ilgili bilgi edinilmesi ve Afyonkarahisar’ımıza uyarlanabilecek güzel çalışmaların hayata geçirilebilmesi amacıyla yerinde görülmesi planlanmıştır. Konu ile ilgili gezilecek ülkelerdeki illerle irtibata geçilmiştir. 12 farklı termal suyun çıktığı Karlovy Vary şehri gezisi bunlardan birisidir. Şehir gezilerek belediye ziyaret edilecek olup, termal sularıyla zengin olan Afyonkarahisar’ımıza plan, proje ve katkılarla dönülmesi planlanmıştır.

TATİL GÜNLERİNE DENK GETİRİLDİ

Teknik gezi tarihi olarak seçilen 04-09 Mayıs tarihleri ise geziye katılacakların Belediye Başkanları olması hasebiyle mesai saatleri dikkate alınarak tatil günlerine denk gelmesi için çalışılmıştır. 

TUR ŞİRKETİNİN OPSİYONEL YAZDIĞI YAZDI

Gezi programında tur şirketinin teknik gezi sonrası akşam saatlerinde opsiyonel olarak yazdığı programların Birlik gezi programı ve ödemeleriyle herhangi bir ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Gezi teknik gezi olarak planlanmış olup tur şirketi programı standart kalıp şeklinde yazmıştır, yazılmış olan aktivite ve programlara katılması mümkün olan üyemiz de bulunmamaktadır.  Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.