İl Genel  Meclisi Nisan ayı toplantılarının bugün son oturumu gerçekleşti. Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Burhanettin Çoban başkanlık etti. Nisan ayı toplantılarında görüşülen gündem maddelerinin komisyon raporları görüşülen son oturumda, raporlar kabul edildi. Öne çıkan konular ise; Caz Festivali Komisyon Raporu, Köylere Güneş Enerjisi Sistemleri Komisyon Raporu ve Frigya Kitabına ayrılan bütçenin Komisyon Raporu oldu.

“KLASİK MÜZİK VE CAZ FESTİVALİ’NE 150 BİN TL BÜTÇE AYIRDIK” 

Klasik Müzik ve Caz Festivali hakkında konuşan Burhanettin Çoban; “Bu festival için biliyorsunuz yeterli katkı sağlanamadı diye 23’üncüsü yapılmayacak denilmişti. İlimizin yetkilileri tekrar bu konuda bazı sivil toplum örgütlerimizin de girişimleriyle Klasik Müzik ve Caz Festivali yapılması amacıyla destek olma kararı aldılar. Bizde oraya İGM olarak 150 bin TL bir destek aktaracağız arkadaşlar.” dedi. 

Konuyla ilgili CHP Sultandağı İl Genel Meclisi Üyesi İsmihan Nergiz söz alarak Başkan Çoban’a; “Yıllardır yapılan bir festival neden yapılmak istenmedi?” şeklinde bir soru yöneltti. 

“HERHALDE BU PARALARA YAPILABİLECEĞİ ORTAYA ÇIKMIŞ”

Başkan Çoban; “Biz İGM olarak 150 bin TL destek verebileceğimizi ifade etmiştik. 75 bin TL’de Ticaret Odamız destek vereceğini açıklamıştı. 50 bin TL’de Park Hayat hastanemiz destek vereceğini açıklamıştı. Ama bu işleri düzenleyen sanat yönetmeni arkadaşımız 525 bin lirayla bu festivali yapamayacağını en az 2 katı 3 katı bir bütçeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. O yüzden yapılmayacağı açıklanmıştı. Şimdi herhalde bu paralarla yapılabileceği ortaya çıkmış yapıyorlar yine. Yoksa rakamlarda değişiklik yok yani Afyon Belediyesinin vereceği para, bizim taahhüt ettiğimiz para, ATSO’nun taahhüt ettiği para aynı. Yani yapılacaktı iptal edildi de şimdi basında çıktı bu da bak kurumlar destek veriyor gibi bir şey yok. Bu açıklama yapılmadan önce kurumlar ne taahhüt etmişse yine o kurumlar aynı bedeli ödüyorlar değişen bir şey yok. Sadece bu işi düzenleyen arkadaşımız bu paralara göre bir organizasyon yapacak demek ki. Anlaşılan bu yani.” şeklinde konuştu. >>Afyon Postası’nın Haberi.