Belediyeden yapılan açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz:  

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

Yol medeniyettir düsturu ile hareket eden Belediyemiz, pek çok noktada yol yapım ve bakım çalışmaları yapıyor. Devam eden projeler arasında olan Karayolları Kavşağı Alt Geçit Çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Trafiği rahatlatacak kavşak ve konforlu yollar kısa sürede halkımızın hizmetinde olacak.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarına da oldukça önem veren Belediyemiz, ihtiyacı olan yollar dışında yeni yol yapımı, onarıma ihtiyaç duyulan yol bakımı gibi pek çok mahalle de çalışmalar yürütüyor. Tüm şehrimizde yollar sıcak asfaltla buluşuyor. Selçuklu, Erenler, Dörtyol, Marulcu Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmaları yapıldı, ulaşımda kolaylık sağlandı. Ayrıca Sadıkbey Mahallemizden Oteller Bölgesine giden ara yolun asfaltı da tamamlandı. 

Tüm mahallemizde bulunan ara sokaklar da dâhil ana arterlerde asfaltlama yapan ekiplerimiz parke taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları da gerçekleştiriyor. Marulcu Mahallemizin parke ve kaldırımları baştan sona yenilenirken, Ertuğrul Gazi Mahallemizde de kaldırım ve parke taşı döşeme çalışması yapıldı.  Cumhuriyet Mahallesi’nde ise ihtiyaç duyulan kısımların parkeleri yenilendi. Ayrıca, şehir merkezine bağlantı sağlayan yollardan biri olan Mecidiye Mahallesi Milli Birlik Caddesi’nde bulunan yolun tamamı asfaltlandı.

Yeniden tarihimize kazandırdığımız, geleceğe ışık tutan Paşa Camii önünde yol genişletme, kavşak düzenlemesi çalışmalarına başlandı. Peyzaj ve mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken Paşa Cami ve etrafına ulaşım kolaylığı sağlanırken, yeşil alan sayısını da artırmış olduk.

Ayrıca şehrimize yeni ulaşım alanları da kazandırıyoruz. Kanlıca TOKİ’yi ve Ataköy’ü; İstiklal ve Zafer Mahallelerine bağlayan ara bağlantı yolu tamamlandı. Böylece ulaşıma yeni imkânlar sağlandı.

Trafik ve can güvenliğini düşünüyor; geçitleri asansörlerle donatıyoruz. Bu kapsamda Eski Devlet Hastanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün arasına ‘Asansörlü Üst Geçit’ yapımı için çalışmalara başlandı.

 ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Belediyemiz ekipleri nerede ihtiyaç varsa oraya hizmet götürüyor; tespit ediyor, çalışmalar başlatıyor ve şehrimizin kanalizasyon altyapısını güçlendiriyoruz. Uydukent Selçuklu Adnan Kahveci Bulvarında içme suyu hattı, Park Afyon AVM’den DSİ Önüne Kadar bulunan Yağmur Suyu Hattı yenileme çalışmaları tamamlandı. Yeni başlayan alt yapı çalışmaları kapsamında ise Fatih Mahallesi Kümeevler Mevkii kanalizasyon hattı yapım çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

YEŞİL ALAN, ÇEVRE DÜZENLEME VE PARK ÇALIŞMALARI

“Daha Yeşil Afyonkarahisar” sloganı ile başlattığımız projeler ise bir bir hayata geçiriliyor. Şehir estetiği çalışmaları kapsamında pek çok noktada park çalışması yapılıyor. Ataköy Mahallemizde ise cep parklar, yeşil alan düzenlemesinin yanı sıra 52 Bin 400 Metrekare Büyüklüğünde “25 Şehidimizin” isminin verileceği büyük bir park hizmete açılıyor. Ataköy 25 Şehit Parkı’nda hem çocuklarımız hem de aileleri keyifli ve huzurlu vakitler geçirebilecek. 

Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın kapılarını turizme açarak, gelen misafirlerin verimli vakit geçirebilmeleri adına yeni tesisler kazandırıyoruz. Bu tesislerden biri olan İhsaniye Emre Gölü Sosyal Tesisleri’nin peyzaj yapım işi ve çevre düzenlemesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz Ekiplerince tamamlanarak hizmete açıldı.Vatandaşlarımızın kendi alanlarında tarım yapabilmeleri için de 229 Adet Yeni Hobi Bahçesinin yapımı tamamlandı. Noter Huzurunda Kura Çekimi Yapılan hobi bahçeleri hak sahiplerine teslim edildi.

SOSYAL DONATI ALANLARI ÇALIŞMALARI

Şehrimizin farklı bölgelerindeki sosyal tesislerimizin her biri ayrı bir marka değeri taşıyor, ailelerimiz tesislerde yemeklerini yiyip çaylarını yudumlarken, çocuklarımız da kaliteli alanlarda keyifli vakit geçirebilecek. Anıtpark’a inşa edilen; ‘Anıt Kafe’ isimli Cam Mekânlı Sosyal Tesis yapım işinde ise sona gelindi. Şehrimizin merkezinde bulunan bu tesisi çok yakın zamanda hizmete açacağız.

Şehrimizin tarihini yansıtan konakları yeni yüzü ile turizme kazandırıyoruz. Bu kapsamda restore çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Şehrimize yakışır, Gastronomi Evi Benlioğlu Konağı’nda restore ve yenileme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Sona yaklaşılan proje kısa sürede hizmete sunulacak. 

Ulu Cami etrafı Akmescit Mahallemizde de Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon çalışmaları sürüyor. Hızla yapımı devam eden çalasımalar ardından evler yeni bir çehreye kavuşmuş olacak.

Ayrıca yeni projeler ile tarihi yapılarımızı korumak ve geleceğe aktarmak adına yeni projelere imza atıyoruz. Eski Gevur Hamamı olarak bilinen yeni adı ile ‘Millet Hamamı’nın Müze ve Sosyal Tesis olması için çalışmalara hız verildi. Çevre düzenlenmesi tamamlanan proje halkımızın hizmetine açılacak.

Öte yandan her kesime hitap eden yatırımlara da öncelik veriyor, şehrimizin miras ve değerlerini yaşatıyoruz. Dezavantajlı gruplarımızın sosyal hayata katılımlarını artırmak adına Engelsiz Gastronomi Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Bu sayede Gastro alanında önemli bir eser daha kazandırılmış olacak. 

Çocuklarımız için parklar, eğitici ve eğlendirici faaliyetlerin yanı sıra kreşler de yaparak sosyo - kültürel ve eğitim hayatlarına katkı sağlıyoruz. Orhangazi Mahallemizde Yeni Devlet Hastanesi’nin arkasına yapılacak olan çocuk kreşi için çalışmalar start aldı, ilk kazma vuruldu.

Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bütün hizmetlerde Afyonkarahisar Belediyesi’nin farkını hemşerilerimize hissettirmek adına farklı projeler de hayata geçiyor. Atıl alanları yeniden kullanıma kazandırmak için başlattığımız Mekanik Otopark yapımı için eski Bağkur Binası yıkıldı. Kullanıma kazandırılacak bu alanda ulaşım ağının akıcı olması adına otopark hizmeti verilecek.

Esnaflarımızın kazançlarına destek sağlamak için kokoreççilerimizi nezih ve sağlıklı alanda bir araya getirmek için harekete geçtik. ‘Kokoreçler Çarşısı Binası’ projesini oluşturularak hemen ardından inşaat çalışmalarına başlanıldı.

Çevreyi korumak, modern şehir kimliğine uygun yatırımlar yapmak ve katı atığı ekonomik bir kaynağa dönüştürmek adına Katı Atık Bertaraf Tesisi hayata geçirildi. Tesis, geri dönüştürülebilen atıkları geri kazandırarak elektrik üretimine katkı sağlıyor.