Belediye'den Afyon Postası'na gelen özel açıklama şöyle: 

BURADA BİR YANLIŞ YOK

Benol Hanım, Özel Kalem Müdürlüğü’nde kadrolu müdürdür. Vekaleten Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. Burada yanlış bir algı ortaya çıkmaktadır. Bunu düzeltmek isteriz. Burada önemli harcamanın nereye yapıldığıdır, imzayı kimin attığı değildir. 

ÖZEL KALEM BÜTÇESİNİ BİR BAŞKA BİRİM HARCAYAMAZ DİYE BİR KANUN YOK

Birimler belediyelerde bir birimde ihtiyaç vardır, diğer birime aktarma yapılabilir.Yani özel kalem bütçesini başka bir birim harcayamaz diye bir kanun yok. Usulsüz olsa zaten zimmet çıkar.  Zimmet çıkınca dava açılır, dava açılınca o şahıs bu parayı kendisi öder. Böyle bir şey burada yok. Burada farklı bir algı ortaya çıkıyor. 

BU DURUM BİR TENKİTTİR

Sayıştay’ın bu bir tenkiti. İnternet sitelerine girip bakabilirsiniz. Bütün belediyelerle alakalı küçük, büyük tenkitler mevcuttur. Bizim burada görevi kötüye kullanmaktan herhangi bir davamız yok. Herhangi usülsüz bir durumumuz yok olsa zaten dava açılır. Tenkitler bütün belediyelerde var. 

ÇİFT MÜDÜR VAR

Elaman ihtiyacının fazlalığının ya da eksikliğinin göz önünde bulundurularak yapılan bir durum. Kimisinin kadrosu x biriminindedir, vekaleten başka bir birime bakıyordur.Mesela bizde çift müdürlük yapan müdürde var. Bir müdür hem park bahçelere hemde temizlik işlerine bakıyor. 

KADROLU MÜDÜR BENOL HANIMDIR

Mehmet Savaş’ın kadrosu basın yayındadır. Vekaleten şu anda özel kalem müdürlüğü yapmaktadır. Yıllardır yapıyor. Bunda da yanlış bir uygulama yok. Kadrolu müdür Benol Hanım. Mehmet Bey özel kalem müdürlüğüne vekaleten bakıyor, Benol Hanım’da başkan yardımcılığına vekaleten bakıyor. Memurluk süresini doldurmadığı için asaleten atanmıyor. Süresi var. Bir kaç ayı var sanırım. Bir kaç ay sonra kadrolu belediye başkan yardımcısı olur, özel kalem müdürüde kadrolu özel kalem müdürü olur.

BU PARA ŞAHSA HARCANMIYOR

Bu para şahsa harcanmıyor? Bunda ne var? Bence burada sorgulanması gereken harcamanın nereye yapıldığıdır. Bizim en son faaliyet raporunda CHP’li Meclis Üyemiz Murat Çelikbaş Bey, özel kalem müdürlüğünün temsil ve ağırlama giderinin bu kadar az olmasından dolayı teşekkür etmiştir.