Belediyeden gelen açıklama şöyle: 

ZORUNLULUK OLDU

Afyonkarahisar Kent Konseyi logosunda yapılan değişiklik sonrası basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. 

BELEDİYEMİZİN BİLGİSİ YOK

Öncelikle bilinmesini isteriz ki, Kent Konseyi müstakil bir yapıya sahiptir. Eleştiri konusu olan logo değişikliği belediyemizin bilgisi dışında yapılmıştır. 

BİR KEZ KULLANILMIŞ, İVEDİLİKLE DÜZELTİLMESİNİ İSTEDİK

Yalnızca bir kez kullanıldığı tespit edilen logonun fark edilmesiyle birlikte Kent Konseyi yöneticileri ile irtibat kurularak bu durumun ivedilikle düzeltilmesi hususunda görüşme sağlanmıştır. 

İYİ NİYETLE HAZIRLANMIŞ

Ayrıca ilgili logo tasarlanırken şehrimizin güncel gelişmeleri “Gastronomi ve Paşa Cami” dikkate alınarak iyi niyetle hazırlandığı bilgisi alınmıştır. 

KONUYA HASSAS GÖRÜYORUZ

Afyonkarahisar Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığı şehirdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ise bu kahramanca mücadelenin simgeleridir. Konunun malum çevrelerce istismar edilmesinden üzüntü duymaktayız. Konuya hassasiyetle yaklaştığımızın bilinmesini ister bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun ortak değerlerine tarihi şahsiyetlere ve İstiklal Harbimizin kahramanlarına daima saygılı ve minnettar olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.