-Afyon Postası'nın Haberi. 

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; 

AFYON OLARAK TEDBİRLERİN FAYDASINI GÖRDÜK

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şunları söyledi: “2020 yılını Covid-19 meselesi ile geçirdik. Tek dileğimiz 2021 yılı Covid-19’dan insanlığın kurtulması olacaktır. Bugüne kadar alınan tedbirlerin faydasını Afyon olarak gördük. Kurban Bayramı’ndan sonra düğün haftaları başlayınca hızlı bir yayılma gösterdi. “

AFYON’DA 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLAR AŞILANACAK

“Ülkemize 2 Milyon 135 Bin aşı geldi. Afyon’da öncelik sağlık çalışanları eczane çalışanları olmak üzere 20 bin hemşehrimiz aşılandı. Burada 70 ile 90 yaşı arasındaki vatandaşlarımızın aşılamaları bitti. Önümüzdeki günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşların aşılaması başlayacak. “

YENİ BİR SALGIN BAŞLAMIŞ

“Aşılama yapılsada tek başına virüsten kurtulma gibi bir durum yok. Maske mesafe kurallarına uymaya devam edeceğiz. Yeni bir salgın başlamış. Ülkemizde de 5-6 ilde görülmüş. İnşallah bu salgındanda en hasarla atlatmayı ümit ediyorum.”

MİLLET HAMAMI AFYON BELEDİYESİ’NE GEÇİYOR

Toplantıda Millet Hamamı’nın Gastronomi alanında kullanılması noktasında İl Özel İdaresi’nden alınarak Afyonkarahisar Belediyesi tahsisi onaylandı. Konu hakkında Başkan Zeybek şunları söyledi: “Halk arasında Gevur Hamamı olarak bilinen yer. Özel İdareye tahsis edilmişti. Vali Bey buranın Gastronomi şehri olduğu için belediye tarafından işletilmesini istedi. Özel idareden kendi bünyemize alıyoruz”

KENT ORMANI 10 YILLIĞINA KİRALANIYOR

Belediye Meclisi’nde alınan kararlar arasında Kent Ormanı’nın 10 yıllığına kiralanması mecliste kabul edildi. Başkan Zeybek konuyla ilgili şunları söyledi: 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNE ÜST GEÇİT İÇİN İHALEYE ÇIKIYORUZ

Birisini zaten yaptık. Yolun her iki yanında kamu binası olmayınca vatandaşlar kabul etmiyor. Dükkanımın önü kapanıyor diyorlar. Sağlık Müdürlüğü’nün oraya üst geçit yapacağız. Bugün yarın ihalesine çıkacağız.