Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ OT YOLMA İŞİNDE Mİ GÖREVLENDİRİLDİ? 
Milletvekili Av. Burcu Köksal soru önergesinde, "Afyonkarahisar Belediyesi'nde 2019 Aralık ayından bu yana emekliye sevk edilen personel sayısı kaçtır? Bu personellerin emeklilik gerekçeleri nelerdir? Emekli olması istenen ancak emekli olmayan 5 işçinin bu yüzden görev yerinin değiştirildiği doğru mudur? Bu işçiler masa başı görevler yaparken içlerinden biri kültür ve sosyal işler müdürü olarak çalışırken yerel seçimler sonrası önce muhasebe bölümüne 24 Temmuz da ise park ve bahçeler müdürlüğüne ot yolma, çiçek dikimi, sulama vb. işler için görevlendirilmiştir." dedi. 
ENGELLİ İŞÇİLER BEDEN İŞİ YAPMAYA ZORLANDI MI?
BAKANLIK MOBBİNG İDDİALARINI ARAŞTIRACAK MI?
Afyonkarahisar Belediyesi'ndeki engelli işçilere de mobbing uygulandığı iddialarının ayyuka çıktığını kaydeden Köksal, "Yine engelli olan işçilerde adeta eziyet edercesine park ve bahçeler müdürlüğünde beden işi yapmaya zorlanmıştır. 5 işçiye uygulanan bu görev yeri değişikliği ile ilgili mobbing iddiaları Bakanlığınızca araştırılacak mıdır? Yoksa söz konusu işçilere yapılan bu zulme sessiz kalınacak mıdır?" ifadelerini kullandı. 
ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANININ EKİBİMİ TASFİYE EDİLİYOR?
Milletvekili Köksal önergesinde Bakan Soylu'ya, "Afyonkarahisar Belediyesi'nde emekliye sevkedilen ve emekli olmayıpta görev yeri değiştirilen personelle ilgili olarak bir önceki belediye başkanının ekibini tasfiye etme, parti içi hesaplaşmaya kurban edilme iddiaları ile ilgili Bakanlığınızca bir araştırma yapılacak mıdır? Afyonkarahisar Belediyesi'nde gün yüzüne çıkan iddialar bunlar iken açığa çıkmamış başkaca mobbing iddiaları ile ilgili bir inceleme yapılacak mıdır?" sorularını yöneltti.