Yücel Şahin’in açıklamaları şöyle:

81 ÇALIŞAN İÇİN TOPLU SÖZLEŞME NOKTASINDA ANLAŞMA YOK

Afyonkarahisar Belediyesinde çalışan 81 üyemize ait toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 25.11.2021 tarihinde başlanılmıştır. Başlama tarihinden bu güne kadar anlaşma sağlanamamıştır.İşveren tarafından bir önceki sözleşmeden doğan enflasyon farkından dolayı yüzde 23 ücret zammı yapıldığını, bunun üzerine tekrar ücret zammı veremeyiz denilmektedir.

İŞVEREN SIFIR ZAM VERDİ

Bu gelen ücret artışı, geçmiş olduğumuz yılın son altı ayına ait enflasyon farkı yansımasıdır. Halbuki bu yılın ilk üç aylık enflasyonu ise yüzde 21,37 oranındadır. 2022 yılı için sıfır zam teklifi üyelerimiz ve sendikamızca kabul edilmesi mümkün değildir. Hayat pahalılığı ciddi bir şekilde artarken bir yıl süreli sıfır zam teklifi şaşkınlık yaratmıştır. İşverenin sunmuş olduğu sıfır zam teklifi ile anlaşma sağlanamamıştır. 

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yine Yüntaş Akaryakıt Gıda İçeçek Turizm Mermer Elektrik Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinde çalışmakta olan 960 işçimize adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerine  25.11.2021 tarihinde, Atık Su Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği Personel Limitet Şirketinde çalışmakta olan 23 üyemiz adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerine  29.11.2021 tarihinde başlamıştır. İlk görüşme tarihinden bu güne kadar yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır.

ÜYELERİMİZ KABUL ETMİYOR

İşverence sendikamıza yapılan teklif ikramiyeler ve yemek bedeli, sendika aidatı içersinde aylık 5.250,00 TL’ dir. 5.250,00 TL’ nin içerisinde ayda bir yevmiye ikramiye, yemekhaneden yiyeceğimiz yemek bedel, 6356 sayılı yasa uyarınca kesilen aidat miktarıda bu 5.250,00 TL ücretin içersindedir. Bu ücret teklifi bir yıl sürelidir. Bu ücret teklifini, işyerlerini gezdiğimizde üyelerimizce kabul görmemiştir. Üyelerimizin kabul etmediği şeklindeki görüşmeleri işverene bildirilmiştir. Ama başından beri yapılan görüşmeler neticesinde Yüntaş A.ş. ile Atık Su Arıtma Birliğinde çalışan arkadaşlarımıza yapılan bir yıllık aylık teklif 5.250,00 TL’ nin üzerine çıkmamıştır.

ARABULUCU GÖRÜŞMELERİNE İŞVEREN KATILMADI

Yukarıda belirtmiş olduğumuz 3 adet işyerimizde masada görüşmek için 60 günlük yasal süre ve Arabulucununda görev süresi sona ermiş, Arabulucu görüşmelerine işveren katılmamıştır.Yasal sürenin sonuna gelinmesi sebebi ile sendikamız üç işyerinde grev kararı almıştır. Çalışma ve İş Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğüne yeterli sayıda imza ile üyelerimizce grev oylaması yapılması için başvurulmuştur. 

GREV HAKKI VAR AMA BASKI ARTIYOR

Üyelerimizin alacağı her türlü kararın arkasındayız. Üyelerimizin yasal hakkı olan grev oylaması istemesi sonucunda üyelerimize baskılar artmaktadır. Hatta kadrolu işçilerimizin ikramiyeleri günü geçmesine rağmen ödenmemiştir. ( Ödeme günü Mart ayının ilk haftası )  İşveren toplu iş sözleşmesini imzalayın ikramiyelerinizi ödeyelim demektedir. Yasal çerçevede hiçbir kimseye zarar vermeden Yasal yollardan hak aramak suçmuş gibi üyelerimize işten çıkartma tehdidi ile baskılar yapılmaktadır.Üyelerimizin başına gelecek her türlü olumsuzlukta Yasal yollarda üyelerimizin yanında olacağımızın bilinmesi, kamuoyuna duyurulur.