Afyonkarahisar Belediyesi yemekhanesi Ramazan ayı boyunca her gün 9 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Paylaşma ve dayanışma ayı Ramazan'da hem ihtiyaç sahiplerine hem de vatandaşlara sıcak yemek dağıtımları sürüyor. Yemekhane, hayırsever vatandaşların da destekleriyle her gün hazırladığı iftar yemeklerini vatandaşların evine kadar ulaştırırken her akşam farklı mahallelerde vatandaşlara sıcak yemek ikramında bulunuluyor.

Tavuk veya etten oluşan ana yemek, çorba ve ara yemekten oluşan 3 çeşit yemek, uzman aşçılar tarafından pişiriliyor. Günün ilk ışıkları ile pişirilen yemekler daha sonra paketleniyor. Paketlenen yemekler resmi kurumlar ve görevinin başında olanlar ile ihtiyaç sahibi ailelere ikram ediliyor. Dev kazanlarda pişirilen yemekler ayrıca mahallelerde kurulan iftar çadırları ve dağıtım noktalarından vatandaşlara ulaştırılıyor.

8 FARKLI DAĞITIM YERİ VE İFTAR ÇADIRI

Tüm vatandaşlara ulaşabilmek amacıyla kentin farklı mahallelerinde ve 8 faklı noktada yemek dağıtımı sürüyor. Mecidiye, Karşıyaka Pazar Yeri, İmaret Cami Bahçesi, Fatih Pazar Yeri, Sahipata Toki, Çavuşbaş, Erenler ve Sanayi girişinde kurulan çadırlarda her akşam vatandaşlara sıcak yemek ikramı yapılıyor.