Afyonkarahisar genelindeki diğer okullara da örnek olabilecek projeleri gerçekleştiren Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Emrullah Hurma, projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenler Veysel Akdeniz, Seçil Akdeniz, Gökşen Özden Keskin, Şeyma Şenol, Fazilet Yıldırım Aksu, Dilek Çınar, Murat Keskin ile Dr. Gizem Acar’a ve öğrencilerine teşekkür etti.

 

Öğrencilerin Türkçeyi sevmelerini sağlamayı amaçlanan Türkçe Sokağı projesinde, Türk dilinin zenginliğinin farkına varma, Türkçenin daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik farkındalıklar hedefleniyor.

Aynı zamanda projenin uygulamaya geçirilmesiyle öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek, öğrencinin ilgi ve motivasyonunun devamını sağlamak ve Türkçeyi etkili şekilde zengin bir içerikle kullandırmak öncelik hedefler arasında yer alıyor.

 

İNGİLİZCE SOKAĞI PROJESİ

 

 2023 Eğitim Vizyonu ile ilişkilendirilen bu projede ise 5,6,7,8. sınıflarda her bir öğrencinin bireysel gereksinimine cevap verecek şekilde seviyelendirilmiş materyallerle öğrencilere sınıf dışı öğrenme ortamı sağlamak amaçlanıyor.

Ders içi ünite konularına katkı sağlayan bu proje, günlük İngilizce kullanımının artırılmasına da destek olacak. 

 

OBEZİTEYLE MÜCADELE PROJESİ

 

Okulların çocuklar için günlerini geçirdikleri, zaman harcadıkları, öğrendikleri bir yer olduğu aynı zamanda spor yaptıkları, hareket ettikleri bir ortam olduğuna dikkat çekmek için yapılan oyun alanları ile hareketli yaşamı teşvik ederek Obezite ile bir nebze olsun mücadele geliştirmek için okul bahçesini yeniden düzenleniyor.

 

“TEMİZ SINIF TEMİZ OKUL”

 

Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulunda her hafta bir sınıf temizlik ve düzenine göre değerlendirilerek 'Haftanın en temiz sınıfı' seçiliyor. Böylelikle çocukların kişisel temizlik ve çevre temizliği konularını küçük yaşlardan itibaren okul desteği ile kazanmaları hedefleniyor. Haftanın en temiz sınıfı bir hafta süreyle okul televizyonunda yayınlanıyor.

Buna ek olarak yapılan diğer projede ise haftanın en az devamsızlık yapan sınıfına kupa verilerek bir hafta süreyle kupanın sınıflarında kalmaları sağlanıyor. Böylelikle ortaokul çağında çeşitli sebeplerle devamsızlık yapan öğrencilerin okuldan kopmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

OKUL FİZİKİ ORTAMLARININ GÜZELLEŞTİRİLMESİ

 

Diğer yandan okul koridorlarına uygulanan epoksi zemin sağlam bir yapı malzemesi olmasının dışında istenilen şekli alması nedeniyle estetik açıdan güzel bir görünüm

Sağlanıyor. Kullanım rahatlığı, hijyenik olması, kolay temizlenebilmesi, yağ ve tüm kimyasal maddelere olan geçirmez yapısı ile çocuklarımıza güzel bir ortam sunuluyor. Aynı zamanda

tüm sınıfların zeminleri de laminat parke ile döşenerek öğrencilerin daha sıcak ve sağlıklı bir ortamda bulunmaları sağlanıyor.