1 Mayıs,  2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'', 2009 yılında da tüm çalışanların kutladığı bir bayram coşkusu haline getirilerek daha iyi bir gelecek için ter akıtan, sosyal ve ekonomik gelişmemizin temel gücü olan işçi ve emekçilerimize bir vefa günü olarak kutlanmaya başlamıştır.

Hayatımızı kolaylaştıran, her yapının inşasında imzası olan ve toplum hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan emekçi kardeşlerimiz, bir yandan evlerine helal lokma götürmeye çalışırken aynı zamanda bedenini ve beyin gücünü kullanarak, özenle ve sorumluluk anlayışı içinde fedakarca çalışarak  ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma yolundaki en büyük gücü olmuştur. 

Biz, işçisiyle, işvereniyle, köylüsüyle, şehirlisiyle kaynaşmış ve ahenkli, insanı, emeği, alın teriyle kazanılan helal kazancı yücelten, paylaşımda adaleti savunan bir medeniyetin mensupları olarak  emeğin ve üretimin kıymetini hepimiz bilmek ve değer vermek zorundayız.  

Ülkemizin bugün elde ettiği ekonomik gücün gerçek sahibi bunda emeği ve alın teri olanlardır ve her geçen gün daha da gelişen ve güçlenen ülkemizin bu güce olan ihtiyacı daha da artmaktadır.   

Bu nedenle emekçilerimizin, iş ve çalışma hayatındaki çeşitli sorunların dile getirilmesi, çözüm önerilerinin ortaya konulması, işçi ve işveren arasındaki muhtemel problemlerin giderilerek, çalışma koşullarının iyileştirilmesine, çalışma hayatındaki sorunlarının çözümüne ve hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları yolunda yürütülen çalışmaların daha da artırarak sürdürülmesi gerektiği düşüncesiyle bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki  bizler için bu denli önem arz eden işçilerimizin bu anlamlı günde olduğu gibi her zaman yanlarında bulunmaya, onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Unutulmamalıdır ki, dünyada güzel olan her şey büyük emekler neticesinde ortaya çıkıyor.

Bu duygu ve düşünceler içinde tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bereketli en kalbi duygularımla kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, bereketli bir ömür diliyorum.

Kadir SAYIN

AFSİAD

Yönetim Kurulu Başkanı