AFSAD Başkanı Bekir Özerdem, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Şuhut Tarım Kredi Kooperatifi’ne yüklendi.

POLİÇEYİ BİZE YAPTIRIN DEMİŞLER

Asli işi sigorta acenteliği olmayan kurumlardan bahseden Özerdem, sözü Şuhut Tarım Kredi Kooperatifi’ne getirerek şöyle konuştu: “Şuhut Tarım Kredi Kooperatifi tüm üyelerini tek tek arayarak 2022 yılında üretim yapacakları ürünü ilçe tarıma bildirip çiftçi kayıt sistemine işletmelerini ve hemen Tarsim sigorta poliçesi yaptırmaları gerektiğini, bu  poliçeydi tarım kredi kooperatifi olarak kendi bünyelerinde yaptırma zorunluluğu olduğunu, aksi durumda yani acente ya da başka bir yerden poliçe yaptırırsa ‘faiz indiriminden yararlanma durumunun olmayacağını’ söylemişler. 

BUNUN ADI KÜSTAHLIK

“Eğer tarım sigortalarını tarım kredi kooperatifi bünyesinden yaptırmayan olur ise günü geçmiş kredilerin yapılandırmayacaklarını, mazot, gübre, yem gibi satışlarda faydalanamayacaklarını söylemişler. 2022 yılında ekilecek patates tohumlarını dahi tarım kredi kooperatiflerinden poliçe tanzimleri olmaz ise alamayacaklarını dile getirmişlerdir. Cesarete bakar mısınız, hadsizliğe, küstahlığa bakar mısınız?”

SİZLERİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM

Yani ben şimdi Şuhut Tarım Kredi Kooperatif üyesi olacağım ve sigorta poliçelerini başka bir acenteye yaptırdığımda bana tohum verilmeyecek, benim ödeyemediğim borçlarım yapılandırılmayacak, mazot gübre ve yem satışlarından fayda ve indirim sağlayamayacağım öyle mi? Tebrik ediyorum. Şuhut Tarım Kredi Kooperatifi ve bu kooperatifin müdürünü ayakta alkışlıyorum. Devletin kurumunda yaptığınız şu işe bakın. 

KOOPERATİF ÇALIŞANLARI POLİÇELER ÜZERİNDEN KAZANÇ SAĞLIYOR

İşin en kötüsü ne biliyor musunuz, bu bir iddia. Düzenlenen poliçelerin komisyonları tarım kredi kooperatif çalışanlarına dağıtılıyormuş. Şimdi poliçe yapılmasında böylesine bir baskı tehdit zorbalık varken de insanın aklınan neden olmasın cümlesi geliyor. Özerdem, açıklamasında 2015 yılında yayımlanan bir yönetmeliği hatırlatarak bu yönetmelikte “kredi kullananın sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamaz”  ifadesini vurguladı. >>Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Haberi.