AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ve TCDD Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar’da 4 etapta yapılacak olan kent içi banliyö sistemi ve tramvay için ön fizibilite çalışması yaptı. Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar’ın merkezinde turizm, ticaret, kültür ve sosyal hayatına hareketlilik kazandırmak ve ulaşımı rahatlatmak amacıyla oluşturulan proje kapsamında AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ve Belediye Meclisi Üyesi adayı Hüseyin Karacak ile birlikte yeni atanan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a hem hayırlı olsun ziyaretinde, hem de AFRAY projesinin detaylarını görüşmek için ziyarette bulundular. Bu ziyaret sonucunda raylı sistem projesinin teknik detayları ve güzergâhları belirlendi.

 

“AFRAY İÇİN MUTABAKAT SAĞLANDI”

Ankara ziyareti hakkında bilgiler veren Zeybek, “TCDD yeni Genel Müdürümüz Ali İhsan Uygun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk ve AFRAY projemizi anlattık. Görüşme sırasında Afyonkarahisar’a Kentiçi banliyö hattı ve tramvay projemiz için mutabakat sağladık. Sayın Genel Müdürümüz Afyonkarahisar’da vatandaşlarımızın hızlı ve konforlu ulaşımı konusunda bizlere her türlü desteği vereceğini ifade etti. Biz bu projemizi şehrimize kazandırmak adına kentin dinamikleri ile kollektif bir ruhla hareket ediyoruz. TCDD ile yaptığımız işbirliğini gerçekleştirmekten dolayı bahtiyarız. AFRAY projesi tamamlandığı zaman şehrimizin ulaşımına, ekonomisine, sosyal ve kültürel gelişimine, tanıtım ve turizmine katkı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“AFRAY projesi Afyonkarahisar’a değer katacak”

Projelerinin sorun çözmeye yönelik olduğunu ifade eden Zeybek, “Vizyon projelerimizle Afyonkarahisar’ımızın ufkunu genişleteceğiz. Şehrimizin ana arterlerini demir ağlarla öreceğiz. İlimize raylı sistem hattının döşenmesinin uygun olduğu görüşünde fikir birliğine vardık. Seçmenlerimize sunduğumuz hafif raylı sistemimizin şehrimiz için önemli bir ihtiyaç olduğunu gördük. 1 Nisan sabahından itibaren AFRAY projemize 1. etap Üniversite-Merkez ve 2. etap Spor Kompleksi - Merkez arası güzergâhları çalışmalarına hemen başlayacağız. Özdilek ve Oteller bölgesi, Erenler ve Üniversite Bölgesi, Spor kompleksi, Otogar, Devlet Hastanesi, Park Afyon, Güvenevler, Örnekevler, Fatih, Eşrefpaşa, Beyazıt - Gümüşkent bölgesini buluşturacak bu proje Master Plan kapsamında Yüksek Hızlı Tren ile de entegre edilerek çok daha yüksek fayda ile halkımızın hizmetine sunulacaktır. TCDD’ye ait mevcut raylı sistemden faydalanılacak ayrıca ilave hatlarda yaparak Şehrimizin tüm bölgelerini kent içi banliyö hatları ile birbirine bağlayacağız. Banliyö hatlarımıza bağlayacağımız hafif raylı sistemle de önce Şehir Meydanı akabinde Kale-Teleferik, Ulucami - Türbe Camii (eski AFYON) gibi tarihi ve kültürel mekânlarımızın erişilebilirliğini Tramvay ile sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRENCİLER ŞEHİRE ÇEKİLECEK”

Üniversite öğrencileri tekrar şehir merkezi çekeceklerini söyleyen Zeybek, “Şehrimizin tüm bölgelerinin kendi aralarında ulaşılabilirliği kolaylaştırılacak. Neticesinde; hareketli nüfus ve insan sirkülasyonu artarak Şehre hem ekonomik hem de sosyal açıdan canlılık kazandıracağız. Şehrimizin sembol yapılarının bulunduğu Gar bölgesi Afyonkarahisar’ımızın hareket ve buluşma noktası olacak. Bu bölge Cirit Kayası ve çevresi ile bütünleşerek içerisinde her yaştan insanımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın faydalanabileceği Millet Bahçesi yapılacak. Üniversite gençliği ile bu bölgemizde şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlanacak. Şehrimizin Geleceğine İmza Atacağımız bu proje ile irademizi ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızın ve de saygıdeğer vatandaşlarımızın desteği ile bu projemizi gerçekleştirebilecek gücümüz de var azmimiz de var” diye sözlerini noktaladı.

 

Yapılması planlanan etaplar ise şu şekilde;

1.Etap

Parkafyon Avm - A.Çetinkaya Garı - Karşıyaka Mah. - TCDD Lojistik Merkezi - Üniversite

 

2.Etap

Beyazıt/Gümüşkent - Fatih Mah. - Eşrefpaşa Mah. - A.Çetinkaya Garı - Eski İzmir İstasyonu Sosyal Tesisi - Park Hastanesi/Paşa Camii - Spor Kompleksi

 

3.Etap (Bağlantı Hatları)

-Spor Kompleksi ile Alışveriş Merkezleri Bölgesi

-Karşıyaka Mah. Hastane Otogar Bölgesi

-Parkafyon Avm ile Garnizon Komutanlığı Millet Bahçesi

 

4.Etap(Master Plan) tramvay hattı

Garnizon Komutanlığı Millet Bahçesi - Müze - Endüstri Meslek Lisesi - Kent Meydanı - Mecidiye Mah. - Park Hastanesi/Paşa Camii - Zeyland - Tıp Fakültesi - Alışveriş Merkezleri Bölgesi

Şeklinde planlanmıştır

 

Editör: TE Bilişim