İYİ Partili İl Genel Meclisi üyesi Alper Yağcı, İGM Başkanı Burhanettin Çoban’a, “AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk istifa etti mi ettirildi mi? Akıbeti ne bu konunun?” diye sordu.

Başkan Çoban bu soruya şöyle yanıt verdi:

GÖKMEN ÇİÇEK DÖNEMİNDE İSTİFASINI SUNDU

"AFJET’in yüzde 60 hissesi İl Özel İdaresi’ne ait. Yüzde 30 hissesi Afyon Belediyesi’ne ait. Yüzde 5 hissesi YÜNTAŞ’a yüzde 5’i ATSO’ya yani yüzde 100’ü kamuya ait bir şirket. Burada doğrudur. AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk sayın valimiz Gökmen Çiçek döneminde istifasını sunmuştur. Geçtiğimiz hafta valilikte bir toplantı yapıldı. İstifasının kabulüne karar verildi. Yeni bir genel müdür atanıncaya kadar İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Güleç beyin vekalet etmesi oy birliği ile karar verildi. Sanıyorum gerekli bilgiyi verdim. " >>AFYON POSTASI'NIN HABERİ. 

İsmail Güleç kimdir?

1972 yılında Afyonkarahisar’da doğdu.

İlköğrenimini Gedik Ahmet Paşa İlkokulunda, ortaokul öğrenimini Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda ve lise öğrenimini Afyon Lisesi'nde tamamladı.1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1994 yılında mezun oldu.

 1994-1995 yılları arasında Afyonkarahisar İlinde Mermer İşleme Makinaları imalatı üzerine faaliyet gösteren özel bir şirkette mühendis olarak çalıştı. 

1995-1996 yılları arasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Trabzon Jandarma Komando Bölük Komutanlığında Yedek Subay olarak vatani görevini tamamladı.
1996-2001 yılları arasında Halkbankası Antalya Bölge İnşaat Emlak Müdürlüğünde mühendis olarak görev yaptı.

2001-2002 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığında ve İscehisar Meslek Yüksek Okulunda görev yaptıktan sonra 2002 yılında Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne naklen ataması yapılarak burada 2009 yılına kadar mühendis olarak çalıştı.

2010 yılında Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne Bakanlık Makam Onayıyla vekaleten İl Müdürü olarak atanmış olup bu görevini 2012 yılı sonuna kadar sürdürdü.

2013 yılında İl Özel İdaresine naklen atanarak Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünde mühendis olarak görevlendirilen İsmail GÜLEÇ, 20.05.2014 tarihinden itibaren vekaleten yürüttüğü Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna 25/05/2016 tarih ve 388 sayılı Valilik Makam Onayı ile asaleten atanmıştır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.