Geçtiğimiz hafta Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın sunduğu programa İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban konuk olmuştu. Başkan Çoban, “belediyeyi borçlu mu bıraktınız?” Sorusuna “Biz belediyeyi 25 Milyon borçla teslim ettik. Bizim yaptığımız AFBEL Oteli satın. 30-35 Milyon eder. Sadece orayı satın borcu kapatır. Bu borç belediyenin bütçesinin yüzde 8’dir. Yani ben gelir bütçemizin yüzde 140’ı ile belediyeyi teslim aldım. Gelir bütçemizin yüzde 8’i ile teslim ettim” diye yanıt vermişti

BAŞKAN ZEYBEK’TEN YANIT GELDİ

Bugün düzenlenen bir toplantıda Başkan Zeybek’e Çoban’ın açıklamaları soruldu Başkan Zeybek şunları söyledi: “Valla biz satmaya gelmedik. Biz toplamaya geldik. AFBEL Otel belediyenin değildi. Biz o otelin tapusunu aldık. Satılacaktı madem o dönem yapıp satsalardı. Öte yandan belediyenin şu an itibariyle borcu yoktur"

HÜSEYİN SEZEN'İN İSTİFASINI BEKLEMİYORDUM

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifası hakkında sorulan soruya cevap veren Başkan Zeybek, “Sezen’in istifasını açıkçası ben beklemiyordum. Pazar günü Dinar kongremiz vardı. Beraber katıldık. Böyle bir şey aklımızda, aklımızın ucunda yoktu. Orada Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’in konuşmasından bazı şeyler sezinledim gibi. İşte kendisinden çok memnunuz, çalışmalarından memnunuz, inşallah farklı bir yerde değerlendireceğiz diye bir söz sarf etmişti. Ben de acaba bir şey mi var diye şüphelenmiştim. Biz memnunduk sayın başkanımızdan sıkıntımız yoktu. İnşallah bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. Zaten il başkanımızın babasıyla biz uzun yıllar siyaset yaptık. Davaya inanan bir arkadaşımız, bir başkanımızdı. Her zaman yanında olduğumuz gibi bundan sonra da yanındayız inşallah.”şeklinde konuştu. 
“Yeni il başkanı ile ilgili aklınızda bir isim var mı?” sorusuna ise Başkan Zeybek, “Yok, benim böyle bir isim, ortalıkta dolaşan birkaç isim var ama nihai kararı genel merkez kendisi verir. Bizim şeyimiz yok.” dedi.