AFAD’DAN yapılan açıklama şöyle:

CAN KAYBI YOK, 15 VATANDAŞ KURTARILDI

Dün akşam saatlerinde ilimizde meydana gelen aşırı yağışta her hangi bir can kaybı yaşanmaz iken, İhsaniye ilçesi Ayazini köyünde bir ev ağır/yıkık derdecede hasar görmüş, köprü ve menfezlerin zarar görmesi nedeniyle arazide mahsur kalan 15 vatandaşı AFAD ve diğer kurumlara ait ekip imkan ve kaabiliyetleri kurtarılmıştır.

İSCEHİSAR’DA DERE TAŞTI

İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç köyünde dereyi, yağmurun dağdan getirdiği tomruk ve ağaçlar kapatması sonucu oluşan taşkın, İscehisar Belediyesinin ve Özel idarenin iş makinesi desteği ile derenin açılması sonucu taşkın riski önlenmiştir.

ŞUHUT’TA SU BASKINLARI YAŞANDI

Şuhut ilçesi Koçyatağı köyünde oluşan su baskını ve taşkın Şuhut İlçe Özel İdaresi iş makineleri tarafından taşkın olan yerlerde çalışmalar yaparak taşkın durumunu ortadan kaldırmıştır.

4 İLÇEDE TARIM ARAZİLERİ ETKİLENDİ

İlimiz Sinanpaşa, İhsaniye, İscehisar ve Şuhut ilçelerinde etkili olan yağışta altyapı, yapısal ve tarım arazilerinde meydana gelen hasar ve zarar gören yerlerle ilgili TAMP Afet Müdahale Planı kapsamında AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda çalışma başlatılmıştır.

AYAZİNİ KÖYÜ’NDE KRİZ MASASI KURULDU

Son günlerde görülen aşırı yğışlara karşı tüm kurumları ile birlikte teyakkuzda olan Afyonkarahisar, dün akşam üstü İhsaniye Ayazini köyündeki aşırı yağışta Valimiz Doç. Dr. Kübra Nüran Yiğitbaşı Başkanlığında, Vali Yardımcıları ve AFAD TAMP Afet Müdahale Planı kapsamındaki ilgili Afet Çalışma Gruplarını oluşturan kurumların katılımıyla Ayazini köyünde kriz masası oluşturulmuş ve etkili ve anında müdahale bulunulmuştur.