İl Genel Meclisi’nde Mart ayı toplantıları Burhanettin Çoban başkanlığında başladı. 

Toplantıda ilk olarak Vali Gökmen Çiçek’in meclise gönderdiği gündem dışı konular görüşüldü. Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. Söz konusu gündem maddeleri komisyonlara havale edildi. 

AFYON’DA 23 AKTİF FAY HATTI VAR

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdür Mehmet Buldan, meclis üyelerine Afet Haftası kapsamında kurum tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bilgiler verdi. 

Buldan, Afyonkarahisar’da çeşitli zamanlarda depremler meydana geldiğini belirterek, 

“Afyon’da yaşanan depremler nedeniyle çok acılar yaşandı. 31 adet fay var. 23 tanesi aktif. Her an deprem üretecek potansiyel var” dedi

DAZKIRI’DA 55 DEPREM KONUTU TAMAM

Buldan, Dazkırı’daki deprem konutları hakkında da konuşarak, “Dazkırı’da 55 deprem konutu tamamlandı. Yaz dönemine kadar 10 yerleşim yerinde de konutlar tamamlanmış olacak” dedi

AFAD ACİL MOBİL UYGULAMASI

Buldan, meclis üyelerinden afet anında afet anında hayat kurtaran “AFAD ACİL” adli uygulamanın Android ve İOS marketlerden indirilebileceğini söyleyerek tüm meclis üyelerinden bu uygulamayı indirmelerini istedi. 

Buldan daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak özetle şunları söyledi: 

BOZKURT’TA 2 AY GÖREV YAPTIK

30 kişiyle Bozkurt’ta ki seli felaketinde görev aldık. 2 ay orada görev yaptık. 24 saat çalışmalar yapıldı. Arama kurtarma ve lojistik faaliyetlerde çalışmalar gerçekleştirdik.

ENERJİ KESİNTİLERİNE MÜDAHALE

İlimizde belirli bölgelerde enerji kesintisi yaşandı. Bize gelen köylerdeki enerji kesintilerine 70 ekip 70 araçla OEDAŞ ekipleri bizim yönlendirmemizle müdahale ettiler. Bu konuda uzun süreli vatandaşımız mağdur edilmeden koordinasyon sağlayarak sorunu gidermiş olduk .

-Afyon Postası'nın Haberi.