Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan dün öğleden sonra partide gündemi değerlendirmek üzere haftalık basın toplantısı düzenledi. Ercan’ın toplantısına ittifak kararı doğrultusunda destek oldukları İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İYİ Parti Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı ile çok sayıda CHP ve İYİ Parti’li katıldı.

EN İYİ NETİCEYİ ALACAĞIZ

Toplantının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Nevzat Ercan yaptı. Bugüne kadar değişik merhalelerden geçtiklerini belirten Ercan, “İttifak konusunda CHP olarak çalışmalarımız bir kısım yerlerde devam ediyor. İl merkezinde ve bazı ilçelerde konu tamamen halledilmiş durumdadır. Millet İttifakı etrafında toparlanarak inşallah Afyonkarahisar’da en iyi neticeyi almaya çalışacağız. Afyonkarahisar Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardır. Buraya çok önem veriyoruz. Afyonkarahisar Belediye Başkan adayımız Sayın Dr. Mahmut Koçak’ın vizyonunu, çalışkanlığını, insan sevgisini, belediyecilik anlayışını biliyoruz. İYİ Partiden aday olmuş olması bizim bu konuda ki kanaatimizi değiştirmedi” dedi.

CHP OLARAK SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

“Sayın Koçak’la biz Afyonkarahisar Belediyesi’ni alabileceğimizi düşünüyoruz” diyen Ercan, “ Basının önünde fazla şimdiye kadar pek görünmedik. Geçtiğimiz hafta bilindiği üzere bir yemek yemiştik. O yemek basına yansımadı. Fakat basında çıkan bazı yazılara biz o konulara fazla takılmıyoruz. Biz kayıtsız şartsız Sayın Koçak’ı desteklemiyoruz. Bizimde isteklerimiz vardı anlaştık. Yani kayıtsız şartsız diye bir şey yok. Çok güzel bir protokolümüz var. O protokol çerçevesinde demokrasiye yakışır bir şekilde Afyon’a yakışır bir şekilde kendi aramızda yönetim kurullarından oluşan bir komisyonla işi belli bir noktaya getirdik. Kayıtsız şartsız dememizin sebebi biz CHP olarak söz verdiğimiz zaman o adayın sonuna kadar arkasında oluruz. Kazanması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

KOÇAK BELEDİYE BAŞKANI OLMALI

Nevzat Ercan, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile ittifak kapsamında destekledikleri İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’ın belediyecilik anlayışının uyuştuğunu belirtti. Ercan, “Biz CHP olarak sosyal belediyecilik gereği insanımıza eziyet etmeden, onurunu rencide etmeden yapılan yardımdan tarafız. Bunu Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde uyguluyoruz. İzmir ve Eskişehir Belediyelerimizde uyguluyoruz. Yani CHP’nin olduğu tüm belediyelerde uygulanıyor. Vatandaşa fakir olduğunu hatırlatmadan verilecek kartına yükleme yapılarak neye ihtiyaç duyuyorsa alması anlayışı Sayın Koçak’ın programında var. İnsan sevgisi var, liyakat var. Liyakatli olanlar işe girişte tercih edilecek, hiç kimseyi işinden haksız yere etmeyeceğiz diyor. Bu konularda sonuna kadar desteğiz. Kendisinin uzmanlık alanıdır. Şeffaflık, yolsuzluk konusunda çok önemli birikime sahiptir. Onun için Dr. Koçak Afyon’da Belediye Başkanı olmalıdır. Biz bu konuda hemfikiriz” şeklinde konuştu.

PROTOKOL 11 MADDEDEN OLUŞUYOR

CHP’nin 12 ilçede Belediye Başkan adayını açıkladığını söyleyen Nevzat Ercan, 6 ilçeyi İYİ Parti’ye bıraktıklarını kaydetti. Gelecek hafta başında Belediye Başkanlıklarını açıklamadıkları ilçelerin Belediye Başkan adaylarını ilan edeceklerini söyleyen Ercan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine tam gireceklerini bu konuda çok titiz olduklarını vurguladı. İYİ Parti ile CHP arasında ki 11 maddelik protokolü basınla paylaşmayacaklarını söyleyen Ercan, protokolün en önemli maddesinin Cumhuriyete, demokrasiye, bugünkü hükümet sistemine dur diyebilmek için 31 Mart seçime en iyi adayın gösterilerek Belediyelerin AK Partiden kurtarılması olarak açıkladı. Ercan, Bolvadin, Dinar, Sandıklı ilçelerinde İYİ Parti’ye destek verdiklerini aynı duyarlılığı Çay, Emirdağ, Sultandağı ve Şuhut ilçelerinde İYİ Parti’den beklediklerini, yazılı olmayan kurallara ayrıca uymayı taahhüt ettiklerini belirterek, iki artı iki fermuar sistemiyle meclis üyeliklerinde anlaşmaya varıldığını ifade etti. Nevzat Ercan, İl Genel Meclisi üye adaylarını CHP’nin olarak çıkaracaklarını, meselenin Afyonkarahisar ve Türkiye’ye sahip çıkma meselesi olduğunu dile getirdi. Ercan, bazı partilerce hoyratça “Zillet İttifakı” vb şekilde ki kullanılan söylemleri şiddetle kınadığının altını çizdi.

SÖZÜMÜZ SÖZ PROTOKOLE İMZA ATTIK

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, CHP’ye karşı protokolle imza koydukları sözleri yerine getireceklerini, protokolün ötesinde bir sevgi beslediklerini kaydetti. İnkaya şu ifadelere yer verdi: “Merkezde ve ilçelerde hiçbir yaprak kıpırdatmadan bu işi sürdürerek örnek olacağız. CHP ile birlikteliğimiz bizim insanımıza da toplumumuza da örnek olacak. Zaten esas büyük amacımız bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti Atatürk İlke ve İnkılâplarıdır. Günümüzde AKP’nin elinde bulunan Belediyeleri önce devirmek sonra daha sonra da inşallah ömrümüz yeterse hani söyleyip duruyorlar ya devletimizin geleceği ile ilgili kararlarımızdır. Sözlerimiz sözdür protokole imza attık vazgeçemeyiz.”

İTTİFAK ÖRNEK DAVRANIŞ

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, Türkiye de demokrasi açısından hep arzu edilen dilde konuşulan ama icraatta zayıf kalınan uzlaşma kültürünü hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Demokrasi özünün tolerans, hoşgörü olduğunu belirten Koçak, “Demokrasi demek kavga etmek demek değildir. Düşman icat etmek düşman oluşturmak demek değildir. Toplumu parça parça bölüp bu parçalardan bir bütün çıkarabilme hayali değildir. Tam tersine milleti bir bütün ve kardeş yapmaktır. Demokrasi birlikte Türkiye için mücadele edebilme tutkusudur. Türkiye’nin en köklü siyasi partisi Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuş CHP ile Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda doğmuş en yeni siyasi hareketi İYİ Parti’nin böyle bir zeminde bir araya gelmiş olması aslında toplum içinde örnek bir davranıştır. Çok güzel bir haslettir. Milletimizin aradığı huzura doğru yürüyüş başlangıcıdır” dedi.

KOCATEPE DE YÜKSELEN SES BUDUR

İYİ Parti ve CHP olarak Afyonkarahisar’ın tamamını kucaklayacak bir adım olduğuna değinen Koçak, “Parti ayırımı yapmadan Afyonkarahisarımıza adaletle hizmet edecek, sevgi ile huzuru getirecek bir Belediyecilik anlayışı etrafından toplandık. Kişisel meselelerden ziyade başardığımızı düşündüğüm uzlaşmayla Türkiye de milletin arzu ettiği kardeşliği, sevgiyi, saygıyı inşa etmenin temellerini atmış olduk. ‘Ben gelmeden kavga için benim işim sevgi için. Gönüller dost evi için gönüller yapmaya geldim’ diyor ya biz gönüller yapmaya geliyoruz. Yıkmaya değil gönülleri, insanları, devletin kurumlarını tahrip etmeye gelmiyoruz. Biz yapıyoruz, beraber istişare ediyoruz, danışıyoruz, konuşuyoruz milletle beraber Belediyeciliği ve siyaseti nasıl yönlendireceğimize karar veriyoruz. Bu önemlidir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken de Amasya Genelgesi ile başlayan Sivas’ta, Erzurum’da milletin haykırdığı ses budur. Kocatepe de yükselen ses budur. Bir taraftan asker olarak Ali Çetinkaya’nın diğer taraftan da müderris olan Şükrü Çelikalay hocanın Çelikalayları, Kuvva-i Milliye Alayları adına kurduğu ve gerçekleştirmek istediği duruş budur. Bu duruş ‘Hattı Müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır’ sözüyle de tamamlanmıştır. O sathın bütün vatan olduğunu ortaya koyan duruştayız. Bize vatanımızı emanet eden bütün şehitlerimizi saygı ve hürmetle selamlayan bir kapının önündeyiz.”

MİLLETİMİZİ TAMAMEN KUCAKLAYACAĞIZ

Belediye Başkanı seçilmesi halinde şehri imar edip kaybedilen değerleri yeniden hayata katmak niyetinde olduğunu belirten Koçak şöyle konuştu: “Halkla Belediye’yi, halkla devleti yeniden kucaklaştıracağız. Fetret Devirleri bitecek birbirini başka ve öteki ilan eden siyaset anlayışlarını elimizin tersiyle bugünden itibaren itiyoruz. Daha önce de ittik. Biz tamamen milleti kucaklayacak milletin tamamını bağrına basacak bir Belediyecilik ve siyaset anlayışının temellerini attığımız düşünüyorum. Bu ittifakın oluşmasında emeği geçenlere, koltuk yerine gerçekten Afyonkarahisar, ilke mücadelesi veren İYİ Parti ve CHP’de ki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz sadece bu ittifakla Afyonkarahisar’da bu vatanı, devleti düşünen, tebessüm arayan, insanlar olarak bir araya geldik.”