Programda Basın Odası’nın 22.yılına başlamış olması dolayısıyla program açısından geçen süreç değerlendirildi.

Radyo gazeteciliği alanında Basın Odası programının rekora doğru gittiğini söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Bizler haberciliği, gazeteciliği önemseyen bir anlayışla 22 yıldır yılmadan Basın Odası’ndan dinleyicilerimize sesleniyoruz. Az gittik, uz gittik, 22 yıldır yayındayız. İnşallah bininci programımızı da yorumcu arkadaşlarımızla birlikte yaparız. Programda daima doğru bildiklerimizi dinleyicilerimizle paylaştık. Basın Odası özgür, özgün ve cesur yorumların adresi oldu. Zor ve riskli dönemlerde de daima doğru bildiklerimizi söyledik. Tüm yorumcu arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Bizler radyomuzda gazetecilik yapmayı daha nice yıllar sürdürmeyi istiyoruz. 22’nci yılımız hayırlı olsun” diye konuştu.

“Biz bu programda doğruları söylemeyi ilke edindik”

22 yılın önemli bir bölümünde bulunmaktan gururlu olduğunu belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Programımızın 22 yıldır yayında olması hem ilimiz hem de ülkemiz için bence oldukça ciddi bir başarıdır. Herhalde TRT dışında böyle uzun soluklu program yoktur veya çok azdır. Biz bu programda doğruları söylemeyi ilke edindik. Tüm radyo yöneticilerimize ve yorumcu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gazeteci vatandaşın görmediği yanlışları vatandaşa çeşitli vasıtalarla anlatır. Bunun yolu bazen bir resim karesi ve bazen de bizim yaptığımız gibi radyodan konuşarak olur. Bizler bu mikrofonlardan yanlışları vatandaşlarımıza anlatırken, doğru ve düzgün işler için de yetkililere teşekkür ettik. Umarım nice yıllar bu programı devam ettiririz” diye konuştu.

“Programda radyo gazeteciliği yapıyoruz”

22 yıldır kendilerini yalnız bırakmayan tüm dinleyicilere teşekkür eden Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Dinleyicilerimiz konuştuğumuz tüm konulara iletileri ile katkıda bulunuyorlar. Onların bu katkıları çok önemli. Bu iletiler olmasa programın bir yanı eksik kalırdı. Basın Odası programını ayakta tutan dinleyicilerimizin bize katkılarıdır. Programımız Afyon basınında marka bir program haline gelmiştir. Programda radyo gazeteciliği yapıyoruz. Radyo birçok basın organından bana göre daha etkili bir iletişim aracı. Siyasi yorumların yapıldığı bir programı uzun yıllar yaşatmak hiç kolay değil. Özveri ile programı yaşatan radyo yönetimimize ve yorumcu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. İyi ki Basın Odası var ve iyi ki bizler bir aradayız” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Programın yorumcularından Gazeteci Polat Yılmaz il dışında olduğu için yayına katılamadı.