AK Parti, Afyonkarahisar’da ki 59 belediye başkan adayını kamuoyuna tanıttı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye başkan adayları, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“HİZMETİ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

 

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen yaptı. Sezen, bu dönemin en önemli özelliğinin gönül belediyeciliği olduğunu söyledi. Sezen: “1994 ruhunu, Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğini Afyonkarahisarımızın tüm seçim bölgelerinde inşallah yaşatacağız.” dedi. Aday gösterilmeyenlere de seslenen Sezen, şöyle konuştu:  “Görevdeki belediye başkanlarımız haricinde 132 aday adayımız göreve talip oldu. 132 aday adayımızdan bugün aramızda bulunan 59 adayımız sadece bulundukları il, ilçe ve beldeyi değil, aynı zamanda her kesimi temsil ediyor. Her şeyden önce 132 aday adayına da tek tek teşekkür ediyorum. Her biri bizim için kıymetlidir. AK Parti'den aday adayı olmak bu davaya gönül verdiğinin en önemli tescilidir. Her birine buradan selamlarımı saygılarımı sunuyorum. Onların da dava şuuruyla aday olmuş gibi çalışacaklarından hiçbir şüphem yoktur. Her biri vazifelerini onurla yapmışlardır.  Hepsini bir kez daha tebrik ediyorum. Bugün aday listesinde bulunmayan arkadaşlarımız, aday listelerinde değil, gönlümüzün derinlerindedir.”

 

8 BİN GENÇ OY KULLANACAK

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, 59 belediyenin tamamına talip olduklarını söyleyerek sözü gençlere getirdi. Kaya:  “İl Başkanımızdan aldığım bilgiye göre yaklaşık 8 bin kardeşimiz ilk defa oy kullanacak.  Biz 31 Mart'a kadar bütün bu kardeşlerimize ulaşacağız, yine sevgili genç kardeşlerim, 117 bin 18 - 30 yaş arası genç kardeşim 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacaklar. AK Parti gençlerin önünü açan gençlerin seçilme hakkını gençlere veren bir siyasi partidir. Bir seçilme yaşının 18'e düşürebilmek için mücadele ettik. ‘Çoluk çocuğu meclise mi sokacaksınız’ dediler. Gençliğine güvenmeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız ama biz ne dedik Sayın Genel Başkanımız liderimiz ne dedi? Değil mi ki 15 Temmuz gecesi sağına soluna bakmadan meydanlarda en ön saflarda tankların önünde yer alan gençler, değil mi ki o gençler şehadet şerbetini en ön saflarda içti. Bu gençler bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklar. Biz gençlerimizi bütün meclislerde görmek istiyoruz. Gençliğin enerjisi gençliğin coşkusu büyüklerimize yansıyor. Şimdi inşallah genç kardeşlerimiz belediye meclis üyeleri olarak belediye başkanlarımıza gençliğin enerjisini ve coşkusunu verecekler” dedi.

 

ADAYLAR TEK TEK TANITILDI

Toplantı sonrasında 59 belediye başkan adayı tek tek anons edilerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından kamuoyuna tanıtıldı. Daha sonra ise salondaki bütün adaylar toplu fotoğraf karesinde bir araya geldi. İl Başkanı Hüseyin Sezen,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’ya İstanbul motifli bir tablo hediye etti. Toplantı daha sonra sona erdi.