Mustafa Kemal Atatürk  “Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir. Türk kadını, evdeki medeni konumunu yetki ile işgal etmiş, iş hayatının her aşamasında başarılar göstermiştir. Siyasi hayatla, Belediye seçimleriyle tecrübe kazanan Türk kadını bu sefer de milletvekili seçme seçilme suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Medeni memleketlerin birçoğunda, kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu yetki ve liyakatle kullanacaktır.” 
Türk Kadınına verdiği değeri, sosyal yaşamın her alanında gösteren ve ifade eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dönemin hükümetleri ve TBMM, kadınlarımızın siyasi hayatta da layık oldukları yeri alabilmeleri için 1930 yılından itibaren yasalar çıkarılmasına öncülük etmişler ve Türk kadınının insan haklarından eşit olarak yararlanabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmışlardır.Kadınlar, 1930 yılında belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı elde ederken, muhtarlık seçimlerinde ilk kez 1933 yılında yer bulmuştur.Türkiye'de kadınlara millet vekili seçme ve seçilme hakkının ilk verildiği tarih ise 1934…
 5 Aralık 1934 tarihinde yapılan yasa değişikliğiyle “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı” tanınmıştır. O tarihte Batı medeniyetinin öncüsü sayılan birçok Avrupa ülkesinde kadına henüz seçme ve seçilme hakkı tanınmamıştı.Türk kadınları pek çok Avrupa kadınından çok önce bu hakka sahip olmuştur. 5 Aralık 1934 günü dünyada kadınların yasal olarak milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu ülke sayısı 28, bu hakkın kullanıldığı ülke sayısı ise sadece 17 idi. Kadınlar seçme seçilme hakkına Fransa'da 1944, İtalya'da 1945, Yunanistan'da 1952, Belçika'da 1960 ve İsviçre'de 1971 yılında kavuştular.Türk kadını dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları çok daha önce elde etmiş, bu doğrultuda modern ve çağdaş bir Türkiye için tüm fedakarlıkları yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir.5 Aralık 1934’te Atatürk, tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etmiştir ve 85 yıl önce kadınlar, en demokratik haklarına kavuşmuştur.5 Aralık 1934’te yapılan
anayasa değişikliğiyle milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlar ve 8 Şubat 1935’te yapılan seçimlere ilk defa katılarak 18 koltuk elde etmişlerdir.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü ve Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının haklı gururunu yaşamaktayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü Kadınlarımıza sağlamış olduğu tüm haklardan dolayı bir kez daha Şükran ve Minnetle Anıyoruz...
85.yılını kutladığımız bu anlamlı günün ışığında; tüm kadınlara saygı ve sevgilerimi sunuyor, tüm dünya kadınlarının 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyorum..