Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Ercan’a toplantıda göreve atanan yeni CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerini de tanıttı.

 “DERMAN BELEDİYELERE GEÇECEĞİZ”

Yoğunluk nedeniyle geçen hafta düzenledikleri basın toplantısını gerçekleştiremediklerini söyleyen Ercan, “CHP Merkez İlçe yeni yönetim kurulu üyeleri İsmail Büyükçelen’in Başkanlığında bir araya geldi. Yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyoruz. Afyon’da yaptığımız Millet İttifakının gereği olarak İYİ Parti’nin etkin olduğu yerlerde ve CHP olarak bizim etkin olduğumuz yerler olmak üzere tüm ilçelerde geçtiğimiz hafta yoğun çalışmalar yaptık. Kamuoyunda yayın organlarında pek görülmesek de sahada fazlaca görülüyoruz. Yeni Merkez İlçe teşkilatımızın bize verdiği güçle daha çok şey başaracağımızı düşünüyoruz. Daha önce ki iddialarımı tekrarlıyorum. En az 14 ilçede büyük iddiamız vardır. Bunu saha çalışmalarımızda gördük. Geçen hafta CHP Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel de bizlerle birlikteydi. Emirdağ, Sultandağı, Çay, Evciler, Dazkırı ilçelerimizi ziyaret ettik. Gerçekten partililerimiz çok azimli. Bu ilçeleri 31 Mart yerel seçimlerinde alacağız. İhsaniye ve Sinanpaşa ilçelerimizde çok iyi durumda. 31 Mart seçimlerinde biz bugünkü iktidara halkımızla birlikte gereken dersi vereceğiz. AKP’li ve MHP’li Belediyelerden ‘Derman Belediyelere’ geçeceğiz.” dedi.

“31 MART AKŞAMI İPİ BÜYÜK BİR FARKLA GÖĞÜSLEYECEĞİZ”

Nevzat Ercan, il merkezinde İYİ Parti ile CHP olarak yaptıkları Millet İttifakı ile Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’ın 31 Mart akşamı ipi büyük bir farkla göğüsleyeceğini ifade ederek, “Şevki Yılmaz gibi kişilerin Afyon’da ki programda Türkiye’nin kurtarıcısı Mustafa Kemal Paşa’ya ‘Paşa değil maşa’ dememesi için biz ittifak yaptık. Elbette biz geçmişimizle övünüyoruz. Ama Cumhuriyetin ilanı öncesi Türkiye’nin koşullarını bilmeyenler bunu değişik algılayabiliyor. Tüm bunlara rağmen şehrimize gelip bu şekilde hareket edilmesini biz içimize sindiremiyoruz.” diye konuştu.

“AVUKAT CÜBBELERİNİ PAPAZ ELBİSESİ OLARAK TANIMLADI”

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Şevki Yılmaz’ın 1 Mart Cuma akşamı AKÜ ANS Kampüsü AKM Salonunda ki programında avukat cübbelerini “Papaz elbisesi” olarak tanımladığını belirterek, “Avukatların cübbeleri için Şevki Yılmaz, ‘Sizin giydiğiniz Papaz elbisesi’ diyor ama salonda bulunan iktidarın Avukat İl Başkanı ve hala görevde olan Avukat Belediye Başkanı maalesef gözünün içine bakıyor. Ben avukat olsam o an salonu terk ederim. Bazı küresel ve ulusal değerler, simgeler vardır. Buna uygun mesleki kıyafetler ve aksesuarlar kullanılır. Rektörlere ve Rektör Yardımcılarına hakaret ediyor. Herşeyi söylüyor adamlar orada oturuyor. Biz bunun için ittifak yaptık. Türkiye de ayrıştırma istemiyoruz.” dedi.

“AYRIŞMA DEĞİL, BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Türkiye de ayrışma yerine birlik ve beraberliği sağlamak istediklerini belirten Ercan şu ifadeleri kullandı:

“Defalarca söyledik; bir ilin, ilçenin, beldenin Belediye Başkanının değişmesi Türkiye de beka sorunu oluşturmaz. Ahmet’in yerine Mehmet yönetirse ne kaybolur? Bunun hainlik ve çete neresindedir? Kaybediyorlar gidecekler. İnşallah Türkiyemiz bugünkü iktidarlardan kurtulacak. 8 Mart Kadınlar Günü öncesinde başta ezilen kadınlar olmak üzere tüm kadınlarımızı çalışma sahası ellerinden alınan kadınların haklarının geri verilmesini istiyorum. Kadınlarımıza sahip çıkalım diyor cinayetlere kurban giden kadınlarımıza da bu vesile ile Allah’tan rahmet diliyorum.”

MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ BASINA TANITILDI

Toplantıda CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Büyükçelen, yeni yönetim kurulu üyelerini açıklayarak basına tanıttı. Büyükçelen’in Başkanlığında yeni yönetim kurulu üyeleri: Alev Doğru, Nadir Gök, Cihan Kızılyar, Halil Saçaklı, Berrin Dündar, Mehmet Yaşar Karakoç, Bilal Baş, Metin Derelioğlu, Sevim Şentürk, Adem Tuncay, Nurullah Önder, Nesrin Yavuz, Ahmet Göktaş, İsmail Eron, Ahmet Alakuzu, Hasan Zengin’den oluştu. Büyükçelen İYİ Parti ile yaptıkları Millet İttifakı kapsamında Dr. Mahmut Koçak’ı desteklediklerini karşılık beklemeden Afyonkarahisar için çalıştıklarını söyledi.